We mogen weer wat meer…

De vaccinatie campagne draait goed, langzaam maar zeker geraken steeds meer mensen geprikt en dus verhoogt de groepsimmuniteit. Intussen mogen we weer binnen in de horeca, zijn er gezellige testevenementen, mogen we met 50 in eigen tuin feestvieren en zijn er prachtige vooruitzichten naar de tweede helft van augustus, want dan mogen we zelfs weer stilaan naar de grotere festivals.

Als ADD’er heb ik het voorbije jaar en half misschien anders ervaren dan velen van jullie. Die eerste maanden, die eerste lockdown, het voelde eigenlijk als een soort godsgeschenk. Ik ervaarde ontzettend veel rust. Geen heen en weer gerij naar de vele sporten en hobby’s van de kinderen, niet iedere vrijdag avond naar de voetbal van mijn man, veel minder drukte in de winkels en vrienden zagen we gewoon niet meer. Het zorgde voor een soort rust in mijn hoofd waar ik eigenlijk wel best nood aan had.

Die rust zag ik ook bij alle drie mijn kinderen terug. Ook voor hen viel er een enorme druk weg die vanuit de maatschappij wordt opgelegd. Je moet dit, je moet dat, je moet hier en daar en zo’n beetje overal. En wanneer je dan niet in dat straatje past, dan val je al snel uit de boot.

Onze

Nu we meer dan een jaar na die eerste lockdown zijn, ervaar ik weer een enorm gemis. Het duurt te lang. Mijn beste vriendin heb ik een jaar tijd amper drie keer gezien. Eén uitstap vorige zomer naar de zoo van Antwerpen, de oudste dochter die haar nieuwjaarsbrief er nog ging voorlezen in januari en we hielpen hen verhuizen in het eerste weekend van mei. En hoe graag ik dat laatste ook deed, echt veel heb je op zo’n weekend ook niet aan mekaar. Je loopt mekaar voorbij, ieder bezig met zijn of haar deel van die verhuis.

Laat me nog niet spreken over andere vrienden. Om de hoek woont een vriendin die ik in mei voor het eerst terug zag. Dat was van voor die eerste lockdown geleden. Wat heb ik haar gemist. We spraken af op een terrasje, respecteerden die 1.5 meter, en heb gezellig gebabbeld. Wat had ik haar graag geknuffeld. Dat gaat natuurlijk nog niet.

Sinds maart 2020 heb ik ongelooflijk veel bijgeleerd over ADHD en al zijn vormen. Mede dankzij de kinderen. De jongste die zijn diagnose kreeg, de oudste die haar therapie doorloopt, de middelste die we ondersteunen met alle middelen binnen handbereik. Ik leerde heel wat bij, dingen die mij de voorbije twintig jaar ook ontzettend hadden kunnen helpen. Om één of ander gekke reden doe je het voor je kind sneller en meer dan voor jezelf.

Door dit alles kijk ik enorm uit naar de komende maanden en jaren. De balans die het voorbije jaar werd gecreëerd zorgt voor heel wat meer persoonlijke capaciteit. Meer tijd vrijmaken voor yoga en meditatie. Die ochtend routine die de voorbije maanden werd opgebouwd volhouden. Dit zorgt ervoor dat ik het beter aanvoel wanneer het te druk wordt.

Mijn Young Living olie, die me meteen een bepaalde rust kan brengen, waar ik ook ben. Even mijn ademhaling regelen wanneer het me te druk wordt.

De komende zomer wordt voor mij een zomer van barbecues met vrienden in de tuin, nog steeds op een veilige afstand en toch gezellig samen. Zonnige maanden met gezellige wandelingen met onze beste vrienden, kleine en toffe uitstapjes en vooral veel lachen en plezier. Voor mij is het heel duidelijk geworden wat er écht belangrijk is in mijn leven. Dat zijn mijn kinderen en mijn man, mijn beste vrienden en mijn sport en ontspanning. Door daar mijn focus op te leggen, zal ik ook veel beter met die druk en vele prikkels om kunnen.

Ik heb geleerd om ‘nee’ te zeggen aan activiteiten, personen en jobs die mijn rust verstoren en mijn stresslevel aanzienlijk verhogen. Dat respect aan mezelf zal ik blijven volhouden. Ik kijk dus enorm uit naar die nieuwe ‘vrijheid’, want voor mij is het niet enkel een corona-vrijheid, het is eveneens een ADD-vrijheid die op me afkomt.

Dikke kus!

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s