Meditaties voor kinderen

Mediteren enkel voor volwassenen? Dat had je gedacht! Ook voor kinderen zijn er zeer fijne en leuke meditaties waarmee ze even tot rust kunnen komen. Zeker wanneer je kind al eens rust nodig heeft, kan het een heel goede hulp zijn.

Twee keer per dag

Onze kinderen mediteren iedere ochtend na het opstaan en iedere avond voordat ze gaan slapen. En dit doen ze zowel hier bij mama als bij hun papa. Het is een zeer goede basis voor hun concentratievermogen en eveneens om op drukke momenten gemakkelijker die stille plek binnen in hun te vinden.

Wanneer ze ’s morgens opstaan, leggen de twee minions zich gezellig op de sofa voor een meditatie van een goede vijf minuten. Nadien komen ze pas aan tafel zitten om te ontbijten. De oudste? Die zondert zich liever even af op haar slaapkamer om haar ochtendmeditatie te doen.

Naar hun favoriete ster grijpen, zodat ze die heel de dag dicht bij hun kunnen houden.

Voor het slapen gaan

Voordat ze ’s avonds gaan slapen, zit het bij in hun avondroutine. Twintig minuten voor bedtijd naar boven. Tanden poetsen, pyjama aan, haren borstelen. Nog even beneden iedereen een knuffel en kus geven om dan boven even te mediteren voordat ze gaan slapen. Dat doen ze lekker op bed. Dan moeten ze na hun meditatie nergens meer heen en liggen ze meteen rustig daar waar ze moeten zijn.

Meditation Moments

In een vorige blog vertelde ik al over de geweldige Meditation Moments app die ik zelf gebruik voor mijn meditaties. Een app met heel wat leuke meditaties voor ieder moment van de dag. En ook voor kinderen zit er een leuk aanbod in.

Zoonlief is grote fan van het vuurdraakje. Een begeleide meditatie over een vuurdraak die enkel kinderen kunnen zien. Een lieve draak die je helpt wanneer je bang of verdrietig bent. Zijn zus is dan weer verzot op de sterrenhemel, waar ze in de meditatie onder een blote sterrenhemel liggen en zelfs een ster mogen pluk en bij zich mogen houden.

De meditaties voor kinderen in deze app zijn kort en zeer doeltreffend. Om een gans jaar toegang te hebben tot alle meditaties betaal je een 40 euro, een klein bedrag dat het meer dan waard is.

Gebruik jij ook al leuke meditaties voor de kinderen? Welke app of toepassing gebruik jij? Stuur het gerust even door in de reacties!

Tot snel

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s