AD(H)D en essentiële olie

Wanneer je kind of jij zelf AD(H)D heeft, wordt er vaak en snel naar medicatie gegrepen. Velen in onze Westerse samenleving zweren bij het heil van pillen. Er is dan ook een pilletje voor ieder kwaaltje. En net als vele anderen, ben ik niet overtuigd van dit heil. Er bestaan andere, gezondere en natuurlijke middelen om heel wat kwaaltjes en symptomen te behandelen. Voor AD(H)D is dat niet anders.

Waarom geen medicatie?

Een vraag die me bijna altijd meteen wordt gesteld zodra ik vertel dat de kinderen geen medicatie krijgen. Want dat is toch normaal, standaard, dat je medicatie geeft na zo’n diagnose. Om het kort samen te vatten, geef ik snel de redenen waarom ik geen medicatie geef.

Alle medicatie voor de behandeling van AD(H)D heeft zeer vaak bijwerkingen. Van vieze rebounds en bijwerkingen op het eetgedrag tot slaap- en tandproblemen. Je gaat je minder jezelf voelen, opgesloten als een vreemde in je eigen lichaam, veel kinderen ontwikkelen tics door de medicatie, krijgen last van woedeaanvallen zodra de medicatie uitwerkt of hebben extra medicatie nodig om beter te slapen. Sommige kinderen hebben last van sterk verminderde eetlust en gaan dus sterk afvallen, anderen krijgen dan weer last van vreetbuien en krijgen last van overgewicht dat oncontroleerbaar wordt. Langdurig gebruik van medicatie tast ook de tanden aan, waardoor men op latere leeftijd sneller over mag schakelen naar een kunstgebit. Allemaal voordelen dus, die oh zo goede medicatie (hoor mijn sarcasme…).

Wat dan wel?

Eén van de andere, natuurlijke oplossingen die wij gebruiken, zijn de essentiële oliën van Young Living. In hun assortiment hebben ze een aangename collectie natuurlijke geuren die hun effect hebben op de mindere aangename kanten die AD(H)D met zich meebrengen. Bovendien is het super gemakkelijk in gebruik.

Op mijn bureau heb ik bijvoorbeeld een diffuser staan. Tijdens het werken laat ik deze draaien met enkele olietjes om mijn concentratie te bevorderen. Het kan misschien raar klinken als je dit leest, toch kan ik je bevestigen dat het werkt. De dagen dat de diffuser niet draait, ligt mijn concentratievermogen aanzienlijk lager. Zo’n diffuser staat ook op de slaapkamer van de kinderen. Wanneer ze voor school werken laat ik deze lekker draaien. En bovenop het voordeel voor de concentratie, brengt het ook nog eens een aangename geur in huis.

Een rollertje met wat Vetiver, daar worden ze meteen rustig van. Ideaal vlak voor het slapengaan of wanneer ze wat rustiger mogen worden.

Wat dan in de klas?

Zo’n diffuser is niet iets wat je zomaar in de klas van je kind neer kan zetten, dat snapt iedereen. Hier hebben de kinderen alle drie een ‘snuivertje’. Je kan het vergelijken met een Vicks snuiver voor je verkoudheid.

Binnen in het snuivertje zit een wattenstaafje waarop je enkele druppels olie laat. Je draait het toe en klaar. Wanneer ze het in de klas nodig hebben, kunnen ze het even opendraaien, eraan ruiken en weer klaar. En ja hoor, zelfs onze zoon van 8 jaar geeft duidelijk aan te weten wanneer hij het nodig heeft en dat hij het ook echt gebruikt. De kinderen zeggen alle drie dat ze een verschil merken door deze snuivertjes in de klas te gebruiken.

De snuivertjes die ze mee naar school nemen. Hier zit olie in om hun concentratie te bevorderen.

Welke geuren

Wil je graag weten welke geuren ik gebruik om de concentratie van de kinderen en mezelf te verhogen? Stuur me dan gerust even een berichtje. Ik stuur het je met veel liefde en plezier door.

En hey, ook om weer rustiger te worden en vlak voor het slapengaan is er een leuke olie. Daar vertel ik je ook graag meer over als je dit wil weten.

Tot snel

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s