Lekker corona-proof samen sporten

Alleen sporten, het is maar alleen hé. Niets is leuker dan gezellig samen te kunnen sporten. Mekaar motiveren, aanmoedigen en samen erdoor heen gaan. Door samen te sporten ben je ook sneller geneigd om te blijven gaan in plaats van uitvluchten te zoeken om het niet te doen. Alleen strooit corona en de bijhorende maatregelen heel wat roet in het eten voor velen die graag samen sporten.

Ieder in zijn huis, ieder zijn pc, samen pilates.

Thuis fitnessen

Heel wat fitnesscentra zijn gesloten omwille van corona, en dus is het voor heel wat mensen zoeken naar oplossingen om toch te blijven sporten. Het voorbije jaar hebben heel wat sportapps aan populariteit gewonnen. Of dit na corona ook zal blijven duren, dat is nog maar de vraag.

Samen met een toffe groep mensen vonden wij de FitOn app. Een zeer toffe, gratis app met ontzettend veel verschillende sportmogelijkheden om gewoon thuis te doen. Wel allemaal Engelstalig, dus daar moet je soms misschien even doorheen. Anderzijds is het ook weer een goede manier om je talen te oefenen wanneer je Engels minder goed is.

Samen sporten

Hoe gaat dat dan, thuis sporten en toch ook samen sporten? Wel, net zo gemakkelijk en simpel zoals er al een jaar lang thuis wordt vergaderd. Via Skype.

Iedere maandag, woensdag en zaterdag stemmen we samen af via Skype, kiezen vooraf welke work-out we willen doen en beginnen er dan ook samen aan. De andere dagen motiveren we mekaar om er die volgende sportdag weer te staan, waardoor het enthousiasme ook groot blijft.

En na afloop nog wat samen babbelen en afspreken voor de volgende keer.

Ik vind het heerlijk, want op deze manier moet ik niet meer alleen sporten. Misschien een ideetje om samen met je vrienden te doen?

Ik ben benieuwd hoe jij sport in deze bijzondere tijden. Laat het me weten via de reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s