Even ontsnappen aan de drukte van iedere dag

We kennen het allemaal wel, zo’n moment tijdens je dag dat het even niet meer lukt. Het is zo’n moment dat je door de bomen het bos niet meer ziet, of door de drukte de rust niet meer vindt. Je krijgt een middagdipje waardoor je energie volledig dropt of je kan je niet meer concentreren op je taken. Hello afleiding en bye bye productiviteit. Hoe ik het oplos?

Even wegwezen

Ja, ik knijp er heel even van tussen. En jij kan dat ook gemakkelijk doen. Soms gebruik ik mijn meditatie app, meer daarover zo meteen, en soms ga ik gewoon even zitten, sluit ik mijn ogen en ga een paar minuten mediteren. Gewoon 50 ademhalingen tellen, daar kom je al ruim 3 minuten ver mee, als je rustig en diep in en uit ademt. En het kan zo ongelooflijk veel deugd doen.

Gewoon heel even mediteren aan de keukentafel…

Ok, toegegeven, als je thuis werkt is dit veel gemakkelijker dan wanneer je op de werkvloer van je werkgever bezig bent. En toch kan het ook. Neem even een paar minuten koffiepauze in de lunchruimte, waar je heel even gaat zitten om tot rust te komen, of zet je even neer in een lege vergaderruimte. Dit zijn vaak onderwerpen die zeker bespreekbaar zijn met je teamleader of baas. Immers, de rokers mogen toch ook ieder uurtje buiten een sigaretje opsteken. Als jij je met je korte meditatiepauze binnen een vijf minuten houdt, dan zal er zeker begrip voor zijn.

En als er geen begrip voor is? Been there, done that, dan zat ik te mediteren terwijl ik naar toilet ging. Klinkt gek, maar je zit er toch al. Kan je net zo goed je ogen sluiten en je ademhaling tellen. Even tot rust komen. Misschien niet de meest voor de hand liggende plek waar je er aan denkt, maar wel een plek waar je niet veel anders te doen hebt dan tegen de deur of de muren aan te staren.

Meditation moments

Ik heb het in een vorige blog al eens verteld en ik herhaal het hier nog eens. Ik ben fan van Meditation Moments. Heerlijke app met een aantal gratis meditaties en een fijne keuze wanneer je de betalende versie kiest.

Nog net de juiste meditatie kiezen en ik ben er helemaal klaar voor.

Voor zo’n druk momentje tussendoor, zijn er een aantal leuke geleide meditaties die je kan doen, vaak van slechts 3 minuten. Een focus op het moment, even de stilte in jezelf opzoeken of een korte dankbaarheid meditatie zijn heel goed. Nog beter is even de anti-stress ademhaling, die is er al vanaf 3 minuten, en doet je echt even tot rust komen wanneer het werk je even naar het hoofd stijgt.

Ik kan het alleen maar aanbevelen. Mediteren brengt zoveel rust in je lichaam en je geest, zelfs na enkele minuten, waardoor je weer met een nieuwe kracht kan herbeginnen aan die onoverzichtelijke taak waarmee je bezig was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s