10 toffe dating tips tijdens corona

Het blijft maar duren, al die corona maatregelen, en voor sommige koppels blijkt de romantiek plots ver weg. Geen tijd en ruimte meer om uit eten te gaan, in de cinema van de nieuwste films te genieten of heerlijk te gaan dansen. Wat kan je nog allemaal doen om de romantiek in je relatie te houden en je toch netjes binnen de lijntjes van al die corona maatregelen te houden? Ik ging op zoek naar toffe dating ideetjes voor mezelf en mijn man en vond een paar heel toffe dingen om te doen.

  1. Blijf eens een dagje in bed hangen met Netflix

Moet toch kunnen!! Gewoon gezellig samen wakker worden, snel een ontbijt op bed klaarmaken om terug onder de dekens te verdwijnen. Neem Netflix erbij, gezellig dicht tegen mekaar aan liggen en tijd om die ene serie waar iedereen het over heeft te binchwatchen. ’s Middags haal je snel een broodje bij de Panos en ’s avonds laat je Pizzahut of Domino’s leveren. Die lakens was je morgen maar lekker uit.

  • Trek de mooie natuur in met je wandelschoenen en een picknick

Je staat ervan versteld hoeveel mooie stukjes natuur Vlaanderen te bieden heeft. Ben je geen wandelaar, zoek dan een toffe wandeling uit van 5 km. Heb je graag wat kilometers in je benen, durf dan eens voor 20 km of meer te gaan. Ergens in je buurt vind je zeker wel wat bos, natuurgebied of parken waar je een mooie wandeling kan maken. Het internet biedt je ontzettend veel websites en Facebook pagina’s waar talloze mooie wandelingen te vinden zijn. Of ga even ten rade bij je vrienden. Er zitten vast wel fervente wandelaars in je vriendenkring.

  • Ga gezellig thuis uit eten (als de kids in bed liggen)

Neem een ontspannende warme douche, doe je mooie kleren aan en maak je op. Trek de voordeur achter je toe, rijd met de auto naar je favoriete restaurant en haal je (vooraf bestelde) avondmenu op. Samen weer naar huis rijden, parkeer je auto op de parking (oprit/garage) en zet je aan de mooi gedekte tafel met een tafelkleed, bloemetje en kaars. Geniet van het eten alsof je jouw favoriete restaurant voor jou alleen hebt. Met wat zachte muziek op de achtergrond.

  • Maak samen een heerlijke menu klaar of bak een geweldig dessert

Liever zelf iets koken of bakken? Zoek een lekker menu uit dat je nog hebt klaargemaakt, verdeel de taken en ga samen aan de slag in de keuken. Proef van mekaars potjes en help mekaar hier en daar. Je kan samen cup cakes versieren of een grote taart bakken en deze afwerken met suikerpasta. En nadien geniet je uiteraard samen van het resultaat.

  • Met de lente terug in het land kan je weer kamperen in je eigen tuin.

Hou je ervan om te kamperen? Nu het weer wat zonniger wordt kan je die tent weer in je eigen tuin opzetten. Een grote matras erin, slaapzakken aan mekaar ritsen dat je er samen in kan 😉 en misschien nog een extra dekentje moest het ’s nachts te koud worden. Zet een tafeltje naast de tent met wat sfeerlampjes erboven, kaars erop en wat muziek op je slimme telefoon. Dat is pas romantisch dineren onder de sterrenhemel. Als het ’s avonds te fris wordt, steek je lekker de vuurschaal aan en haal je de marshmallows boven.

  • Maak je maar mooi en doe zelf een selfie-koppel fotoshoot

Altijd al eens een fotoshoot willen doen maar durf je jezelf niet voor de camera van een professionele fotograaf te gooien? Of heb je gewoon eens zin om gek te doen? Haal al je mooie jurken en kostuums boven, leggen je haren goed in de plooi en maak je helemaal op. Doe de ene outfit na de andere aan en maak ontzettend veel selfies van jullie. Met een simpele selfiestick kom je al een heel eind op weg. Nadien kan je de foto’s opslaan op je computer en misschien nog wat bewerken met een simpel programma of de mooiste foto afdrukken en inkaderen.

  • Tijd om samen iets mooi en kleins te knutselen

Thuis daten is vaak creatief zijn. Creatief in het vinden van leuke dates, maar je kan ook samen creatief bezig zijn. Zoek op hoe je zelf een vogelkastje bouwt, een bloembak of kippenhok ineen timmert, een moestuin begint aan te leggen, etherische olie maakt of een scrapboek ineen knutselt. Haal vooraf alles wat je nodig hebt en ga ’s avonds samen aan de slag. Zo kan je nog heel wat leuke dingen maken.

  • Bad + massage = …

Laat het bad maar vullen met lekker warm water, zet de bruisballen op de rand van het bad, samen met een heerlijke fles champagne of wijn in de koelemmer. Voorzie de badkamer van wat romantische muziek en zet overal kaarsen, zodat je het veel te felle badkamerlicht gewoon uit kan laten. Leg een grote handdoek of een yogamatje op de grond en masseer mekaar met olie of massagechocolade. Na de massage kan je samen lekker genieten van een ontspannend badje.

  • Bouw een 3D puzzel en plan meteen je vakantie

Je kent ze wel, de 3D puzzels van de eiffeltoren, de Big Ben, het vrijheidsbeeld of de Tai Mahal. Ga samen naar de speelgoedwinkel en kies het monument uit waar jij na corona eerst naartoe wil gaan. Tijdens jullie date kan je samen de 3D puzzel ineen zetten, alle informatie op internet opzoeken en verzamelen in een notitieboekje en die volgende vakantie beginnen plannen. Hoeveel gaat deze vakantie kosten en hoeveel moet je er nog voor sparen, welke bezienswaardigheden zijn er allemaal, waar kan je overnachten en eten, … Het wordt stilaan tijd om die volgende vakantie te plannen en voor te bereiden.

  1. Droom en plan je toekomst samen

Laat je wildste fantasieën maar eens even gaan. Wat wil je samen met je partner nog doen, zien, bereiken. Waar wil je nog samen wonen en hoe zien jullie het als je later oud bent. Haal vooraf een goede voorraad magazines en een stukje MDF van 3mm, een goede meter hoog op een halve meter breed. Knip alle afbeeldingen en woorden uit die bij je droom horen en plak deze op het bord. Een bord dat je kan bewaren op jullie slaapkamer, zodat je dagelijks eraan herinnerd wordt wat je samen wil bereiken. Hoe ziet jullie ideale droomwereld samen eruit?

Met deze 10 dating ideeën kom je toch al even op weg om te blijven daten in deze aparte tijden. En dan maar hopen dat we snel weer uit eten kunnen, naar de cinema kunnen, mogen ontspannen in de sauna of eindeloos veel op vakantie en citytrip mogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s