Mijn nieuwe ochtendroutine voor meer energie

Vroeger was ik een bruisend vat vol energie. Echt onstuitbaar. Hoe vaak ik als tiener en twintiger niet te horen kreeg ‘Lenna, aub, jij steelt mijn energie.’ Of ‘Pff, waar blijf jij al die energie halen?’, dat kan ik al lang niet meer op mijn twee handen en twee voeten tellen. Constant kreeg ik dat te horen. En toen werd ik op 27-jarige leeftijd zwanger. Maand na maand werd mijn buik dikker en mijn energie niveau lager. Volgens de gynaecoloog een heel normaal verschijnsel. Ik kreeg wat ijzer voorgeschreven, vieze zakjes die ik moest oplossen in water waarna ik Titanic water mocht drinken, want zo proefde het voor mij, water waar de Titanic 100 jaar in had liggen roesten. Mijn oudste dochter werd geboren maar mijn energie bleef weg.

Allerhande methoden

De voorbije 13 jaar heb ik echt van alles geprobeerd om mijn energie weer omhoog te krijgen. Te beginnen met die vieze ijzerzakjes. Ik ging meer yoga doen en mediteren, want dat zou ook goed zijn voor je energie niveau. Niet dus. Ik nam andere ijzerpillen. Weer niets. Ik veranderde mijn voedingspatroon naar meer groene groenten en vers fruit. Nog steeds geen verandering. Intussen werd dochter nummer twee geboren met haar vier hartafwijkingen, wat bij mij tot een emotionele burn-out leidde. Lager dan dat kon mijn energie niveau niet meer. Ik sliep 10 uur per nacht, stond op, gaf mijn dochtertje borstvoeding, deed mijn oudste dochter naar de kleuterschool, kwam thuis en ging op de sofa zitten om binnen twee minuten in slaap te vallen. Ik werd rond de middag wakker, gaf weer borstvoeding en viel in slaap terwijl ik dat deed. Ik werd wakker om mijn oudste dochter van school te halen, kwam thuis, gaf borstvoeding en jawel, viel weer in slaap. Maakte avondeten, at met mijn gezin, stak de kinderen in bed en ging zelf ook weer in bed liggen om te slapen.

Dieper kan je dus echt niet meer, of je zou moeten dood vallen.

Met de hulp van een zeer goede therapeut kwam ik daar weer helemaal bovenop. Alleen bleef mijn energiepeil te laag. Fulltime werken? Dat betekende opstaan om 6.00 uur, werken, thuiskomen, eten maken en in slaap vallen tegen 19.30 uur. In het weekend moest ik bijslapen en tot vijf keer per jaar was ik zwaar ziek. Uitgeput. De dokter constateerde een zwaar ijzertekort en dus kreeg ik baxters toegediend, wat volgens de dokter zou helpen in mijn energiepeil. Niet dus.

Doorheen de jaren probeerde ik nog zoveel meer. Vitamines bijnemen, nog meer mijn voedingspatroon veranderen, powerfoods gebruiken, weer andere ijzerpillen. Name it, I tried it.

Zelfs mijn echtgenoot en de kids doen gezellig mee (als ze op tijd wakker zijn).

Ochtendroutine

Eind januari volgde ik een gratis 5-dagen challenge van Tony Robbins. Een man die ik al vele jaren volg op sociale media, verschillende boeken van gelezen en nu eindelijk een live moment. Dankzij deze challenge leerde ik nieuwe mensen kennen uit België en kwam ik terecht in een Facebook groep vol Nederlandstalige deelnemers van de challenge. Eén van de eerste topics dat werd besproken dat ook tijdens de challenge aan bod kwam, was de ochtendroutine.

Ik kon niet sceptischer zijn. Ik? Een ochtendroutine? Eender wie mij kent en me al voor 10.00 uur ’s ochtends heeft gezien, kan bevestigen dat ik ab-so-luut geen ochtendmens ben. Werkgevers hebben me zelfs al gevraagd bij voorkeur voor 10.00 uur geen telefoons van klanten of leveranciers te beantwoorden. Weet je wel. Een ochtendhumeur? Dat is zacht uitgedrukt.

Toch begon ik eraan. Op aanraden van een man die al jaren een ochtendroutine doet, startten we met eentje van amper 6 minuten. Meteen 2 glazen water met citroen drinken als je wakker bent, 1 minuut onder een koude douche, 3 minuten de Zach Bush ochtendoefening en 2 minuten in stilte mediteren met een 4-5 ademhaling (4 tellen inademen, 1 tel vasthouden, 5 tellen uitademen, 1 tel vasthouden).

Het boek dat je MOET halen voor meer energie!

WAUW

Hoe sceptisch ik bij aanvang ook was, zo super onder de indruk ben ik vandaag. De eerste dag ging nog wat moeizaam, de tweede dag had ik geen nood aan een dutje of een rustmoment en de derde dag liep ik te knallen!

Na 9 dagen nam ik Miracle Morning vast, een boek dat ik kocht op de boekenbeurs van 2019! Zo lang ligt het al stof te vangen. Ik begon te lezen en na 12 dagen in de ochtendroutine van 6 minuten, zette ik mijn wekker een uur vroeger en begon ik aan de Miracle Morning ochtendroutine. Een uur vroeger opstaan! Jawel. De eerste twee dagen gingen verrassend goed. De derde dag had ik om 16.00 uur nood aan een kort rustmomentje en sinds loop ik nog meer te knallen.

Intussen loopt mijn wekker af om 5.10 uur, doe ik mijn ochtendroutine van een uur, neem ik nadien rustig een douche en werk ik al een beetje voordat de kinderen om 7.00 uur opstaan. Mijn ochtendstress is letterlijk als sneeuw voor de zon verdwenen op hetzelfde moment dat de sneeuw in ons land voor de zon verdween rond Valentijn. Ik heb zoveel meer energie, meer tijd en meer rust. Dit is werkelijk een wonder. Ik had nooit vooraf durven geloven dat het ook echt waar zou zijn.

Ik kan iedereen het boek alleen maar aanraden! Je vindt het via deze link bij Bol.com. Ga erheen, koop het boek, lees het zo snel mogelijk en pas het meteen toe. Echt, dat is zo waardevol!

Dikke energievolle kus en tot volgende week!

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s