Winterse spruitjeskost

Deze week iets meer kilocalorieën dan wat jullie van me gewoon zijn (669 per persoon), maar zeker niet minder gezond en super lekker. En jawel, mét spruitjes.

Als ik hier spruitjes maak zoals mijn mama het vroeger maakte; afkoken in wat water, patat erbij met een stuk vlees en klaar, dan eet niemand zijn bord leeg. Zelfs ik niet. Gekookte spruiten zijn zowat het goorste wat er van groenten bestaat.

Om toch spruitjes lekker op tafel te zetten, ging ik op zoek naar andere manieren om deze klaar te maken. Tijdens mijn middelbare schoolopleiding ging ik twee weken op taalstage in Huy en de vrouw van mijn gastgezin stoofde haar spruitjes met spek. Ik begon er toen aan met lange tanden en at wonderbaarlijk mijn hele portie op en vroeg nog bij. Een herinnering die me altijd bijbleef en die me deed zoeken naar deze manier van spruitjes klaarmaken.

Dit recept is er eentje uit mijn eigen ‘losse pols’, maar de kinderen en manlief zijn er gek op

Spruitjes, worst, volkoren pasta. Héérlijke combinatie!

Ingrediënten (voor 5)

  • 1 kg (diepvries) spruitjes
  • 400 gram (boeren)chipolata
  • 250 gram spekreepjes
  • 350 gram volkoren pasta
  • 2 groentebouillon blokjes
  • Beetje olijfolie
  • Beetje water

Bereiding

Kook de pasta klaar volgens de verpakking

Doe een beetje olijfolie in een kookpot met een bodempje water. Voeg hier de spruitjes aan toe en laat alles gedurende 15 minuten stoven op een matig vuurtje. Roer regelmatig om, om aanbakken te voorkomen.

Neem een antiaanbakpan en bak de chipolata’s half klaar. Neem ze één voor één in de pan en snijd in stukken van één dikke cm. Bak deze verder in de pan. Voeg de spekreepjes hieraan toe.

Voeg de bouillonblokjes toe aan de spruitjes en meng alles goed door. Zorg dat de blokjes goed smelten. Voeg vervolgens het vlees toe en meng alles door mekaar. Laat nog een kleine 5 minuten op een laag vuur staan, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Doe de pasta op de borden en leg de spruitjes met het vlees erover heen.

Ik mag zelfs niet eens proeven…

Laat het smaken!

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s