Een bad, een glaasje wijn en een boekske

Even tijd voor mezelf. Met een fulltime job als zelfstandige, drie kinderen die hier 50 % van de tijd wonen, de administratie van de onderneming van je echtgenoot en een huishouden dat moet gedaan worden, is het soms moeilijk om dat moment voor mezelf te vinden. Daarom vind ik het zo belangrijk om mezelf zo af en toe eens even terug te trekken in de badkamer.

Mijn avondbadje

Dat de kinderen nu wel of niet hier zijn, ik neem dat kleine momentje zo vaak mogelijk. Ik probeer het minstens één keer per week te doen. Dan laat ik het bad alvast vollopen als ik mijn dochter om 21.00 uur in bed stop. Een half uurtje later gaat de oudste slapen, mijn bad is dan lekker volgelopen en helemaal klaar. Ik neem één glaasje wijn mee naar boven en een leesboek of een goed magazine.

Glaasje wijn, wat ontspannende etherishe olie en een lekker warme bad.

Iedere zondagavond ga ik samen met manlief in bad. Dat is onze vaste, wekelijkse date, ons momentje. Maar dit badje is van mij en mijn ventje blijft dan altijd beneden, voetbal kijken of nog een veldcross van het voorbije weekend die hij niet gezien heeft. Maar meestal voetbal. UEFA of Champions league. Keuze zat.

Een uurtje lekker onderuit

Als de kinderen bij hun papa zijn, kan ik een zacht achtergrondmuziekje opzetten. Als ze hier in hun bed liggen laat ik dat uiteraard achterwege. Ik leg me lekker languit in een bad dat volgens iedereen in huis véél te warm is en begin te lezen. Happinez is mijn favoriete magazine om te lezen tijdens die ontspanningsmomentjes.

Een beetje badolie of wat badzout voor de extra ontspanning en uiteraard een heerlijke olie met wat water om te verstuiven, dan ruikt de badkamer eens zo goed. Die kleine dingen doen het helemaal voor mij.

Mijn happinez, in iedere betekenis van het woord…

Even loslaten

O ja, vergis je niet. Op het moment dat ik in bad lig heb ik echt wel strijk klaarliggen beneden, kan ik misschien nog wel eens met de stofzuiger rondgaan door de woonkamer of moet de vaatwas dringend ingeladen worden. Wel, dat laat ik op deze avonden heel even los. En als het me niet lukt om het meteen los te laten, dan drink ik van dat glaasje wijn en dan lukt me dat al veel beter. 😉

Een beetje tijd voor jezelf nemen hoeft niet altijd veel te zijn. Gewoon even een ontspannen badje nemen doet vaak wat het moet doen. Eén uurtje weg van de realiteit. En ik vind die ontspanning zoveel meer waard dan voor de TV te hangen.

Ontspannen groetjes,

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s