Wandelen en mediteren, twee vliegen in één klap

Tijd vrijmaken voor me-time, voor mij is dat onder meer wandelen en mediteren. Tot voor kort deed ik deze twee activiteiten apart. Iedere middag ga ik een wandeling maken met onze hond Ziva. Een geweldig lieve en overactieve Amerikaanse Stafford die het begrip ‘schoothond’ totaal verkeerd interpreteert. ’s Avonds voor het slapengaan ga ik even 5 tot 10 minuten mediteren.

Sinds een aantal weken combineer ik het wandelen met mediteren. Twee vliegen in één klap, zou je kunnen zeggen. En op die manier geniet ik zelfs nog meer van mijn wandelingetjes.

Meditatie app

Sinds een dik half jaar heb ik een Nederlandstalige meditatieapp op mijn slimme telefoon staan. ‘Meditation Moment’. Hoewel ik heel tevreden was over mijn vorige app, ‘Headspace’, was deze volledig Engelstalig en kon mijn lieve wederhelft niet altijd perfect volgen hoe de meditatieoefening moest gedaan worden. Dus schakelden we over naar deze app.

Meditation Moments, een mooie app met heel wat Nederlandstalige meditaties.

Meditation Moment bevat een aantal super leuke meditaties voor het slapengaan. Heel goed om tot rust te komen voordat ik mijn bed in kruip. Ik mediteer namelijk op de grond, op een matje naast ons bed. Mijn ventje? Die zit gewoon al in bed als hij mee mediteert. Geweldig om dit samen te kunnen doen en delen. Dat maakt onze band nog beter. En dus blijven we natuurlijk ook ’s avonds onze meditatie doen om samen die dag af te sluiten.

Wandelmeditatie

Intussen ontdekte ik in de app een wandelmeditatie. Benieuwd naar wat er nog allemaal inzat, ging ik op zoek naar leuke meditaties die ik overdag kan doen. Tijdens een pauze van 5 minuten om even de stress weg te blazen of op een moment dat het me echt even te veel wordt.

Zo kwam ik dus voorbij de titel ‘wandelmeditatie’. Ja, de titel zegt het helemaal zelf. Diezelfde dag nog ging ik met Ziva de deur uit, zette deze meditatie aan en wauw!

Op mijn ademhaling letten tijdens mijn wandeling, continue de herinnering om de omgeving in me op te nemen, de zachte en rustgevende achtgrondmuziek waardoor je automatisch wat meer tot rust komt. Ja, dit is het.

Zelfs als het gesneeuwd heeft, trek ik mijn wandelschoenen aan, lekker warm instoppen, oortjes in en wandelen met mijn favoriete viervoeter.

Elke dag

Intussen doe ik het elke dag. Zodra ik met Ziva de deur uitga, zet ik mijn meditatie op voor 30 minuten. Dat is ook ongeveer de tijd dat ik aan mijn wandeling spendeer. Het volume zeker niet te luid zodat ik de omgeving ook nog hoor en dat ik nog duidelijk instructies kan geven aan mijn viervoeter zonder dat ik over de straat sta te krijsen omdat ik boven het volume van mijn app wil uitkomen.

Ik merk dat ik steeds vaker nog rustiger thuiskom van mijn wandelingen. Ik merk dat ik in het bos nog meer geniet van de vogeltjes en de wind in de bomen. Ik merk dat ik veel relaxter met Ziva ga wandelen en dat dit ook een invloed heeft op haar.

Mijn namiddagen starten met net dat tikkeltje meer energie dan voorheen omdat de batterij toch wat meer opgeladen is geraakt. Ik kan het dus alleen maar aanraden.

Ook op je werk

Ik hoor al heel veel van jullie denken, ja maar jij werkt lekker thuis, dat kan op kantoor allemaal niet. Wel, ik heb in het verleden collega’s zat gehad die tijdens hun half uurtje middagpauze even een ommetje maakten rondom het bedrijfsgebouw. Ze aten zelfs vaak hun boterhammen op tijdens het wandelen of aan hun bureau voor of na het wandelen. Tijdens een vakantiejob (járen geleden) had ik zelfs een groep collega’s die in de fabriek werkten en tijdens hun pauze gewoon een aantal rondjes rond de parking maakten. Waar een wil is, is altijd een weg. Je moet alleen maar willen.

Al ga je maar 10 minuten wandelen, het kan je zoveel deugd doen!

Dus ook tijdens dat kleine wandelingetje kan je een meditatie van 10 of 15 minuten opzetten en je geniet al van de voordelen. De app, meditation moments, kost 40 euro. Een bedrag dat je er dubbel en dik weer uithaalt door de energie en de rust die het je geeft. Bovendien is het heel wat goedkoper dan meditatielessen te nemen en je kan het overal doen. Waar, wanneer en hoe vaak je maar wil.

Beginnen kan je met de gratis versie van de app, daar staan ook al enkele fijne meditaties voor beginners tussen. 😉

Ben eens benieuwd waar en wanneer jullie mediteren. Deel je ervaringen gerust.

Warme groetjes,

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s