Volkoren pasta met witlof

Witlof, als je tegen de kinderen zegt dat dit vanavond op tafel komt te staan, dan halen ze bijna allemaal hun neus omhoog. Deze typische wintergroente deed ook mijn armharen als kind recht omhoog staan en dik tegen mijn zin at ik hap na hap, soms zelfs kokhalzend. Maar als ik mijn bord niet leeg at, dan kreeg ik het de volgende ochtend opnieuw voor geschoteld. Koud, en dus nog viezer dan de avond voordien.

Ik ben witlof doorheen de jaren meer en meer gaan waarderen en vond intussen ook een manier waarop mijn kinderen er eindeloos van blijven smullen. Bovendien is het nog gezond ook, past dus ideaal binnen ons voedingspatroon hier in huis.

Ingrediënten

  • 70 gram volkoren pasta per persoon (of glutenvrije)
  • 250 gram witlof per persoon
  • 4 suikerklontjes
  • 1 eitje per persoon
  • 50 gram hesp per persoon
  • Eetlepel olijfolie

Bereiding

Kook de pasta volgens de verpakking. Wil je jouw handen wat meer vrij hebben? Ik maak mijn pasta altijd klaar in de microgolfoven in de pasta pot van Tupperware. Opzetten en niet meer naar omkijken. Super handig!

Kook de eitjes hard

Halveer de stronken witloof in de lengte en haal het harde binnenste eruit. Dat is het bittere deel, wil je echt niet hebben. Snijd vervolgens de witlof in de breedte in repels van een halve cm.

Doe de olijfolie in een kookpot en voeg een klein beetje water toe. Voeg de gesneden witlof hieraan toe en zet op het vuur. Laat gedurende een 5-tal minuten stoven.

Voeg de suikerklontjes toe aan het witlof en laat weer een 5-tal minuten verder stoven.

Snijd de hesp in blokjes van een centimeter en voeg deze aan het einde toe aan het witlof. Laat heel even mee opwarmen.

Plet de eitjes.

Giet de pasta af. Doe een portie pasta in het bord, leg daar de witlof met hesp overheen en werk af met het geplet eitje.

Hier eten ze allemaal hun bord leeg. En snel! Waar ze vroeger ook van geen witlof moesten weten, lijkt dit wel een hemels gerecht te zijn. Laat het dus smaken.

Tot volgende week 😉

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s