Een nieuwe slaapkamer voor Kerst

5 jaar. Zo lang ken ik mijn echtgenoot intussen. En goed 4.5 jaar sinds ik bij hem woon, we ons verloofden en intussen ook met mekaar trouwden in 2019. En toch hadden mijn kinderen nog steeds het gevoel hier niet echt welkom te zijn. Reden? Hun slaapkamers waren niet echt hun slaapkamers. De muren waren nog steeds geverfd zoals 15 jaar geleden voor zijn kinderen en mijn oudste dochter sliep zelfs in het bed van haar stiefzus. Begrijpelijk dat het voor hen geen warm gevoel gaf om hier telkens in ‘hun’ kamer te slapen. Een gevoel waar hun grootouders eindelijk eens wat verandering in wilden brengen.

Mijn zoontje van 7 vroeg al even om een ‘echte Rode Duivel kamer’…. Missie geslaagd 😉

Kerstverrassing

Voor Kerst hadden Moeke en Vake een mooie verrassing in gedachten. Ze zouden namelijk investeren in nieuwe meubelen en de nodige potjes verf om ervoor te zorgen dat hun kleinkinderen eindelijk eens hun eigen plekje kregen in dit grote huis. Een klus die om verschillende reden steeds op de lange baan in geschoven. En laat me eerlijk zijn, dat het financiële plaatje niet door mezelf moest gedragen worden, dat was echt wel een doorslag om dit project eindelijk eens af te ronden.

En dus plande ik de verrassing tot in het kleinste detail.

Normaal wisselen de kinderen telkens op woensdagmiddag tussen hun papa en mezelf. Met uitzondering van de zomervakantie, wanneer ze telkens twee weken bij ieder van ons verblijven, en tijdens de Kerstvakantie, waar ze op de middelste zaterdagmiddag hierheen komen. Zo heeft papa hen altijd met Kerst, een feestdag die in zijn familie nog trouw gevierd wordt, en ik mag ieder jaar weer het nieuwe jaar met hen inzetten.

Ieder kamer kreeg ook bijpassende stickers, een beetje die finishing touch.

Beperkte tijd

Ik had dus goed anderhalve week tussen hun vertrek naar papa en hun terugkomen naar hier. Goed 10 dagen, Kerstdag meegerekend, om alles in orde te brengen. Oude meubels uiteen halen, alles afplakken, spullen halen bij Gamma, nieuwe meubels halen bij Ikea, alles goed afplakken, behangen, verven, meubels ineen zetten, opruimen, poetsen. Klein klusje…

Woensdag middag stonden ze nog net aan de deur met papa om hun spullen op te halen en meteen erna ging ik als een razende werk gek aan de slag. De oude slaapkamers meubels haalde ik voorzichtig uiteen, zodat die zorgvuldig op de zolder kunnen. Het duurde me heel wat langer dan gedacht en kon alleen ’s avonds op de hulp van mijn man rekenen, want overdag ging die lekker door met werken.

Als je oudste dochter eigenlijk al een tweepersoonsbed wil…

Uren doorwerken

’s morgens om 6.00 uur opstaan om die eerste verflaag erop te zetten, zodat ik voldoende droogtijd had om ook de tweede verflaag erop te plaatsen en indien nodig zelfs een derde laag kon verven in de late avonduren. Eén avond werd het maar liefst 2.00 uur ’s nachts. Wat je al niet over hebt voor je eigen kinderen, is het niet?

Zelfs op Kerstdag gingen de verfborstels aan het werk voor de laatste afwerking. Anders was het nooit gelukt.

Moment suprême

Maar wat was het me dat allemaal waard! Die zaterdag was eindelijk dat grote moment daar. Naar jaarlijkse traditie lazen de kinderen hun nieuwjaarsbrieven voor. Zowel voor hun papa als voor mij, want zelfs al leven we gescheiden, zulke dagen vieren we nog steeds samen. Meer daarover vertel ik je binnen enkele weken wel eens. Voordat (buiten op het terras) de gourmettoestellen werden aangestoken, brachten we hen geblinddoekt naar hun ‘nieuwe’ kamers. Hun cadeautje voor Kerst van Moeke, Vake en mezelf.

Met een gezellige zithoek om boekjes te lezen 😉

De blikken in hun ogen. De verstomming. De blijdschap. Het was het allemaal waard!

En ja hoor, tijdens die tweede week van de vakantie werd het al snel duidelijk hoe tevreden ze zijn, hoe goed ze zich voelen in hun nieuwe kamers. Ze zijn er niet meer weg te slaan! Er wordt gespeeld, gelezen, gelachen en plezier gemaakt in hun nieuwe kamers. En dan is er dat moment dat je ’s avonds je oudste dochter in bed stopt en ze zachtjes in je oor fluistert: ‘Dank je wel mama, dit is echt het beste cadeau ooit. Nu voel ik me hier écht helemaal thuis.’ *smelt*

Want is dat ‘thuis’ zijn toch wel een beetje. Een woning met je eigen sfeer, je eigen karakter, een woning die weerspiegelt wie je bent.

Ik ben wel benieuwd naar jullie mooiste cadeau ooit. Vertel maar raak in de reacties 😉

Dikke kus!

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s