Wanneer ze allemaal het geheim kennen…

Morgen is het zover, de verjaardag van die goedheilige man. Dit jaar zijn mijn kinderen bij hun papa op Sinterklaas. Bovendien kennen ze sinds vorig jaar allemaal het geheim van deze feestdag, en dus is het voor hen nu enorm afwachten of Sinterklaas nog gevierd zal worden.

Sinterklaasbrieven

Net zoals ieder ander jaar, mochten de kinderen alvast hun brieven voor Sinterklaas opmaken. Want jawel hoor, ook al kennen ze het geheim van de Sint, hier blijft het de feestdag van de kinderen. Wel merk ik een verandering in hun brieven ten opzichte van vorige jaren. Waar ze vorige jaren heel wat speelgoed vroegen, kwam de jongste dit jaar constant met het speelgoedboekje naar me toe:

‘Mag ik dit vragen voor Sinterklaas, mama?’
‘En dit, zou je dit kopen voor Sinterklaas?’

Het was heerlijk om te zien. Intussen weten ze ook dat de brieven met hun verlanglijstje niet enkel voor Sinterklaas worden gebruikt. Ik houd ze steeds het hele jaar bij, zodat ik voor verjaardagen en goede rapporten weer weet wat ze graag zouden krijgen.

Sinterklaas bij papa

Omdat de papa van mijn kinderen en ikzelf al ruim 5 jaar gescheiden zijn, wisselen de kinderen week om week. En dit jaar vieren ze het kinderfeest der kinderfeesten bij hun papa. Sinds vorig weekend begon het dan ook. ‘Oh, nog 7 nachten slapen en dan komt Sinterklaas.’ Heerlijk om dat verlangen toch nog steeds te zien. Niet wetende wat ze zouden krijgen.

‘Mama, komt Sinterklaas dan ook op zondag naar hier en mogen wij dan even naar hier komen?’

Net als ieder jaar kwam ook die vraag weer naar boven. Neen, de cadeautjes van de Sint zullen klaarliggen tegen woensdagmiddag, wanneer ze weer naar hier komen. Dan hebben ze een ganse zondag om gezellig bij hun papa te spelen met al die leuke dingen die ze daar hebben gekregen en vervolgens ook hun eigen tijd hier.

Wat de Sint dit jaar brengt, dat houd ik nog even als verrassing. Alvast toch nog wel wat lekkere chocolade!

Het geheim bewaren

Wat dit jaar, en ook vorig jaar, een hele uitdaging bleek, was om vooral die twee jongsten ervan te overtuigen dat het geheim ook een geheim moet blijven. Vooral de jongste, die nu in het tweede leerjaar zit, vindt het heel moeilijk om niet tegen al zijn vriendjes uit te roepen wie al die leuke dingen koopt en al die pintjes bier opdrinkt.

Mijn kinderen waren allemaal jong toen ze het ontdekte. Mijn oudste in de laatste kleuterklas, de andere twee allebei in het eerste leerjaar. En dus begrijpen ze ook nog niet goed dat ze ook tegen hun vriendjes en vriendinnetjes moeten zwijgen. Daarom heb ik hen verteld, dat ze mogen zeggen dat het geheim van Sinterklaas het volgende is; Sinterklaas draagt altijd witte onderbroeken met rode en roze hartjes erop. Oh, wat hebben we daar hard om gelachen.

Ik wens al jullie kinderen een allerfijnste Sinterklaasdag toe!

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s