Mijn overtuigingen veranderen.

Een drietal maanden geleden kocht ik het boek ‘Stap in je grootsheid’ van Tony Robbins en begon erin te lezen. In eerste instantie om mezelf sterker te maken in mijn vak, in wie ik ben als ondernemer. Intussen weet ik wel beter en ontdekte ik dat het boek een ontzettend waardevolle schat is om te groeien op alle persoonlijke vlakken.

Tony Robbins

Heb je nog nooit van Tony Robbins gehoord? Dan ben je ook nog nooit met persoonlijke ontwikkeling bezig geweest. Ik ontdekte hem een 12-tal jaar geleden en downloadde toen al een Engelstalige versie van ‘Unleash the power within’. Om eerlijk te zijn, heb ik toen misschien de eerste 10 pagina’s ervan gelezen, het weggelegd om het vervolgens totaal te vergeten. Tot ik een aantal maanden geleden de afgedrukte versie terugvond tijdens het opruimen en besloot om de Nederlandstalige versie ervan te kopen.

Tony Robbins is een Amerikaanse coach die zijn manier van werken baseert op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Alleen gaat hij zoveel verder dan NLP en bereikt hij ontzettend veel en prachtige resultaten met zijn programma. Zo was hij onder meer de persoonlijke coach van Prinses Diana en Bill Clinton. Wauw, hé. Hij helpt mensen echt om grote obstakels uit hun verleden te overwinnen en dromen waar te maken, en dit doet hij in seminaries en door zijn kennis te delen in verschillende boeken.

De verschillende NAC meesterschappen

Als je denkt dat ik hier alle geheimen ga weggeven, dan moet ik je teleurstellen. Wil je ook aan de slag om die dromen van jou waar te maken, dan kan ik je alleen maar aanraden om het boek te kopen of in een bibliotheek te lenen. Geloof me, het is het geld dubbel en dik waard!

Ik ben momenteel aan het werk met zijn NAC (Neuro Associatieve Conditionering) meesterschappen. Dat zijn 6 stappen om van je beperkende gedachten en gedragingen af te geraken en om je gedrag met bepaalde hefbomen dusdanig om te zetten naar die positieve dingen die je wil doen. Besluiten wat je werkelijk wil, beseffen wat je ervan weerhoudt om het te doen, zorgen voor die hefboomwerking door te werken met pijn en plezier, beperkende patronen doorbreken, nieuwe alternatieven creëren, dat nieuwe patroon conditioneren en uitproberen.

6 stappen naar nieuwe overtuigingen

Het klinkt misschien wat overweldigend om het zo te lezen en net daarom verwijs ik met zoveel plezier door naar zijn boek. Daar staat iedere stap zeer uitgebreid en duidelijk uitgelegd. Het komt erop neer dat je door deze 6 stappen toe te passen, je overtuigingen kan veranderen. Door negatieve gevoelens en gedachten die je gekoppeld hebt aan bepaalde dingen in het leven, om te zetten naar positieve gevoelens en gedachten om te bereiken wat jij wil, kom je uiteindelijk op dat pad terecht waar je wil zijn.

Het boek lezen gaat ontzettend traag, of toch bij mij. Dit komt omdat ik echt iedere stap meteen ga toepassen. Ik lees 15 minuten per dag in het boek, totdat ik weer een deel heb afgewerkt waarmee ik aan de slag kan. Dat werk ik dan uit en pas ik toe in mijn leven. En jawel, heel gek en wonderbaarlijk, het lukt ook echt. Op amper 3 maanden tijd heb ik veranderingen toegepast waar ik al jaren over spreek en wat ik al zolang wil. En nu gebeurt het gewoon. Heerlijk gewoon.

Kortom, Tony Robbins is the king! Voor € 50 koop je het boek, dat is evenveel als een doorsnee sessie bij eender welke psycholoog of coach en het staat gelijk aan tientallen sessies bij diezelfde psycholoog of coach. Ok, je moet het wél lezen en je moet er wél écht zelf mee aan de slag.

Doen! Dat is alles wat ik ervan kan zeggen…

Motiverende kus…

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s