Mijn ventje werd 43…

Vorige week zondag was mijn ventje zijn verjaardag. 43 jaar alweer. In de fleur van zijn leven… Hij keek wel een beetje op tegen deze dag, bang dat hij bepaalde personen in zijn leven niet zou zien. En ondanks zijn angst waarheid werd, hebben wij er toch nog een schitterende dag van gemaakt!

Cadeautjes

Wat koop je nog voor een man van 43 die eigenlijk alles al heeft? Het wordt moeilijker en moeilijker met het jaar. Zelf koop ik niet graag cadeaus die betrekking hebben met werken, dus dat schoof ik aanvankelijk opzij. Toch gaf hij zelf aan dat het echt wel mocht. Want dat is uiteindelijk toch waar hij als zelfstandige zijn dagen mee vult. Werken. Dus bestelde ik voor hem een hef- en sloopbeitel. Zo’n ding waarmee hij veel vlotter al die vele paletten kan losmaken om weer mooie, nieuwe dingen te maken. Ik kan je wel zeggen dat hij meer dan blij was.

Aangezien ook hij zijn verjaardag mag vieren in een lockdown, bestelde ik een super lekkere maaltijd bij één van zijn lievelingsrestaurants in het dorp; Pand11. We genoten van een super lekker bereid wildmenu. Pompoensoepje dat echt wel super was, een wildgoulash met kroketten die echt een ware smaakbom voor onze smaakpapillen was en als afsluiter hun smulbeker. Héérlijk dessert, al zeg ik het zelf!

Om de humor er wat in te houden, kocht ik voor hem nog een tweede cadeautje. Een wekkerradio met pistool. Bedoeling? Als zijn wekker ’s morgens afgaat, komt er een schietschijf omhoog. De wekker weer uitzetten doet hij door met het pistool op de schietschijf te mikken. Dat wordt nog lachen de komende ochtenden.

Mijn kids

Ook mijn kindjes hadden wat leuks voor hem ineen geknutseld. Ook al zijn het niet zijn biologische kinderen, de band die er het afgelopen anderhalf jaar tussen hun is ontstaan, is zoveel meer waard. Ondanks alle tegenslagen het voorbije jaar is ons gezin veel meer naar mekaar toe gegroeid. En dat merk je vooral heel hard tussen mijn man en mijn kinderen.

Mijn oudste dochter ging aan de slag met wat houten pijlen, stiften en houtlijm. Ze knutselde een leuk bordje met wegwijzers en een hartverwarmende tekst voor hem. Het raakte hem oprecht. Mijn tweede dochter ging aan de slag met de voorraad loombandjes die hier nog ligt en maakte een armband met de kleuren van zijn favoriete voetbalclubs: geel en zwart voor het eeuwig heilige Lierse (voor hem dan toch) en nog wat rood zodat onze Rode Duivels er ook een beetje bij horen. En mijn jongste ging aan de slag met papier en verf en creëerde twee super mooie schilderijen van het huis waar ze samen wonen en blij zijn.

Rustig en super gezellig

Met twee van zijn eigen kinderen ging hij nog even wandelen in het warme herfstzonnetje dat op zijn verjaardag scheen. Een wandeling waar hij van genoten heeft. De frisse buitenlucht, zijn kinderen weer even dicht bij hem.

Het was een rustige dag met een TV avond als afsluiter. Samen gezellig dicht tegen mekaar aan in de sofa onder mijn fleece dekentje en onze favoriete serie. Binchwatching op zondagavond. Wat moet het soms nog meer zijn.

Door deze lockdown besef ik meer en meer dat een verjaardag, of eender welke gebeurtenis, niet altijd moet gevierd worden met een feest en allerlei vrienden en familie. Soms is gewoon gezellig samenzijn zeker zo goed. En dat is hoe we allemaal onze verjaardag dit jaar vieren. 2020 doet ons toch eens even nadenken en stilstaan, vind je niet. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik nooit nog een feestje zal geven als ik jarig ben hoor 😉

Hoe vieren jullie verjaardagen in deze gekke tijden?

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s