Hello schooljaar ’20 – ‘21

Hip hip hooray! Net als vele andere ouders kwam ook hier 1 september als een soort verlossing! De start van het nieuwe schooljaar. De kinderen overdag weer gezellig op de schoolbanken en de focus van mama weer 100% op haar job. Of toch tijdens de schooluren 😉

Geen online lessen in het eerste middelbaar. Vijf dagen van de vijf in de klas voor zowel het secundair als in de basisschool. Jippie! De kinderen krijgen weer les van de juffen en meesters die het geduld en de kennis hebben om hun alles bij te brengen wat ze moeten kennen.

Tweede leerjaar

Zoonlief start in het tweede leerjaar. Na een bewogen eerste leerjaar met drie juffen wegens ziekte en aflopen van tijdelijke contracten en een lock down met online lessen en juf mama kijken we hier uit naar een stabiel jaar met de nodige begeleiding.

Die lieve knuffelaar van mij heeft het absoluut niet gemakkelijk. Snel afgeleid, moeite met cijfertjes, lezen ging vorig schooljaar ook niet echt al te vlot. Kort samengevat, een handje vol aandacht en extra werk. En dat doen we met alle liefde.

Voor hem start het schooljaar op de eerste rij in de klas om zijn aandacht niet te snel af te leiden. Hoe minder leerlingen hij ziet, hoe minder hij hen in de gaten kan houden. Ook hangt zijn hoofdtelefoon netjes aan zijn bank, zodat hij bij individueel werk zich kan focussen op dat werkje door heel wat geluiden rondom uit te sluiten. Bovendien komt het CLB klasobservaties doen en volgt de lieve juf hem op om hem zo goed mogelijk te helpen en een sterke toekomst te geven.

Week 2 van het schooljaar en we leren de maanden van het jaar en de seizoenen…

Vierde leerjaar.

Wat vliegt de tijd toch ongelooflijk snel! Mijn mini kleine heksemie start al in het vierde leerjaar. Waar is de tijd dat ik haar in mijn armen hield of waar ze haar armen om mijn nek sloeg en niet losliet zodra ik bij haar kleuterjuf kwam?

Ook bij haar hebben we een bewogen schooljaar achter de rug met een juf die mijn inziens hier en daar tekort schoot. Alle hoop gericht op haar nieuwe juf die alvast haar testing dossier van vorig jaar rustig heeft doorgelezen.

Iets meer tijd geven om leerstof te verwerken, zo weinig mogelijk tijdsdruk bij het maken van toetsen en sommige leerstof op verschillende manieren brengen totdat haar nikkeltje valt. Het is een doorzettertje, die lieve meid van me. Ik ben benieuwd naar de komende tien maanden.

Eerste middelbaar

O jee, hoe oud ik me nu voel. Het is officieel, ik heb een puber in huis. Het gedrag, de andere school, haar leeftijd. Er staat werkelijk geen stop op. Mijn bolleboos is de afhankelijkheid van kind zijn meer en meer ontgroeid en start aan een nieuw avontuur.

Een zomervakantie bang afwachten. Met hoeveel leerlingen zitten ze in de klas? Ga ik er nog iemand kennen? Hoe zullen al die andere leerlingen zijn? Halfweg augustus kwam haar klaslijst al binnen via een vriendin. Drie bekende namen uit de lagere school. Drie kinderen van de zesentwintig. Wat een klas!

Ook in dat eerste middelbaar mag ze meteen van start met opdrachten en studeren…

De eerste week al meteen Latijnse woorden uit het hoofd knallen. De tweede week kwamen ook de eerste Latijnse werkwoorden aan bod. Wat doet ze het goed! Engels gaat vlot en ook Economie lijkt ze graag te doen. Alleen die Godsdienst weer. ‘Wat is daar het nut nu van?’ Normen en waarden, meer kan ik er ook niet op bedenken.

Smartschool. Niet geheel nieuw voor deze mama, en toch. Dit keer is het mijn kind. Ik ontvang niet langer enkel de mails in mijn outlook. Nu heb ik zelf een account. Ik zie haar agenda, haar afspraken en één dezer dagen zullen de eerste resultaten ook wel binnen komen. Alle meldingen en communicatie en dit jaar dus ook de digitale infoavond via smartschool.

Wat kijk ik uit naar het eerste oudercontact, de eerste rapporten en haar resultaat op het einde van het schooljaar. Daarnaast voel ik me zo bang! Het lijkt wel alsof ieder schooljaar sneller en sneller aan me voorbij gaat. Ik durf niet met mijn ogen te knipperen, bang dat wanneer mijn ogen weer opengaan, ik op haar proclamatie van het zesde middelbaar zit.

Schooljaar ’20 – ‘21

Wat wordt het dit jaar? Nog een lock down? Opnieuw online lessen? Wel of geen uitstappen met de klas? Of gaan we sneller dan gedacht weer gewoon terug naar normaal? Een nieuw normaal. Met mondmaskers bij de minste verkoudheid of griep. Een nieuw normaal met afstanden en tijdsloten en digitale oudercontacten.

Ik hoop vooral op een succesvol schooljaar. Waar alle drie mijn kinderen iedere dag met een glimlach en een goed gevoel van school thuis komen. Een schooljaar vol oude en nieuwe vriendschappen, frisse kennis en groei.

Tot volgende week!

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s