Citroen kabeljauw met pesto rijst

Gezond eten, dat ook nog eens goed is voor je lijn, waar je energie van krijgt en de groei van de kinderen stimuleert én bovendien ook nog eens lekker is voor iedereen die mee aan tafel zit! Het is echt niet altijd gemakkelijk. Ik ben dan nog eens gezegend met drie kinderen die veel eten. Ze proeven en proberen en toegegeven, soms schrik ik wel eens van wat ze allemaal lekker vinden. Het is lang niet ieder kind gegeven. Vis daarentegen, dat blijkt ook aan onze tafel een probleem…

Een tijdje geleden vond ik dit recept en ik dacht ‘Ach ja, laat ik het nog eens proberen. Kabeljauw is nu toch wel een gemakkelijke vissoort en pesto lusten ze hier echt wel. Wat een succes!!! Hoewel één van de kinderen tot op heden een bloedhekel had aan kabeljauw, heeft ook zij haar bord tot het allerlaatste restje leeg gegeten. En de jongste moesten we tegenhouden, of hij zou zijn lege bord beginnen aflikken.

Wat heb je ervoor nodig: (voor 4 personen)

  • 520 gram (ontdooide) kabeljauw (ongeveer, want diepgevroren lukt het niet altijd)
  • 12 lepels honing-mosterd saus (ik neem die van Delhaize)
  • 2 citroenen
  • 100 gram witte rijst (ik neem altijd losse rijst)
  • 4 koffielepels pesto saus, liefst verse
  • 2 komkommers
  • 4 teentjes knoflook, of 20 gram als je diepgevroren neemt
  • 8 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout, peper en dille naar eigen smaak

Klaarmaken doe je als volgt:

Neem een ruime kom en meng hierin de honing-mosterdsaus met het sap van de citroenen. Laat de vis hier een goed uurtje in marineren.

Meng de honing-mosterdsaus met het sap van de citroenen. Dit is de marinade voor de vis.

Snijd de komkommers in dunne schijfjes. Meng de witte wijnazijn, olijfolie en (ontdooide) knoflook door mekaar en giet dit over de komkommerschijfjes. Breng de komkommersalade verder op smaak met zout, peper en dille.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven). Neem een braadpan en leg de vis erin. Giet nog wat van de marinade over de vis. Schuif de braadpan in de oven. Laat de vis garen in de oven gedurende 15 minuten. In deze tijd kook je de rijst in 10 minuten gaar.

Laat het smaken!

Hier waren de kinderen er laaiend enthousiast over. En bij jullie?

Tot volgende week

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s