Hoe ik elke dag positief begin

Het is intussen ruim 15 jaar geleden dat een toenmalige kennis me een boekje cadeau gaf. Een klein, bruin boekje waarvan zij overtuigd was dat ik het wel kon gebruiken. Als ik vandaag terugkijk naar wie ik toen was, dan moet ik toegeven dat ze wel gelijk had…

15 jaar geleden, en eigenlijk alle jaren ervoor sinds mijn jeugd, stond ik best wel negatief in mijn leven. Ik was jaloers op alles in iedereen. En dat uitte zich doordat ik commentaar had op iedereen. Ik kon uren genieten door met vrienden op een terrasje te zitten, mensen te kijken en te oordelen. En vooral te lachen. Iemand zijn broek die te kort was. Iemand anders wiens schoenen versleten waren. Een ‘dikke nekken wijf’ (sorry voor de bewoording) die met veel allure voorbij kwam geschreden en die zich duidelijk beter voelde dan ons. Noem maar op. Op alles en iedereen hadden we iets op te merken.

Of ik gelukkig was in die periode? Absoluut niet! Ik dacht natuurlijk wel dat ik gelukkig was. Alleen, al mijn relaties zaten vol problemen en ruzies. Ik had een job waar ik een bloedhekel aan had zonder al te veel vooruitzichten. En als ik erop terugkijk, dan waren de vrienden die ik toen had niet echt vrienden waar je echt op kan rekenen. Dat ene boek dat ik 15 jaar geleden kreeg, is het begin van alle verandering geweest. The secret. Je hebt er vast al van gehoord.

The Secret – het leesboek én het werkboek. Een aanrader 😉

Het begin van verandering

Ik begon The Secret te lezen. Aanvankelijk vond ik het onzin. Alles wat erin stond vond ik wat raar. Hoe kan het ook zijn dat je heel je leven bepaalt door je eigen gedachten? Wil je dan echt zeggen dat mensen die hun kinderen op jonge leeftijd verliezen of zwaar afzien van kanker of lijden in langdurende oorlogen, dit allemaal op zichzelf afroepen? Dat kan toch echt niet! Tot ik onbewust begon rond te kijken in mijn omgeving. Ik zag dat de heel negatieve mensen in mijn familie en vriendenkring inderdaad continue ziek werden. Van chronische rugkwalen tot vieze ziektes. En wat ik ook moest vaststellen, was dat de optimistische mensen vaak ook degene waren die inderdaad een toffe job hadden en veel minder ziek rondliepen.

Het boek dat mijn ogen helemaal opende

Een goede 8 jaar geleden kreeg ik het advies om het boek van Louise Hay bij de bib te halen. In plaats van het boek te ontlenen, ging ik meteen naar Bol en kocht het aan. Amper een week later had ik alle 224 pagina’s verslonden. Waar ik destijds heel argwanend dacht over The Secret, was dit boek heel anders gebracht en geschreven en was ik meteen helemaal mee. Dus begon ik het boek opnieuw te lezen. Hoofdstuk per hoofdstuk begon ik toe te passen wat er geschreven stond. En raar maar waar, langzaam maar zeker begon mijn leven ook in de positieve zin te veranderen.

Ook van ‘Je kunt je leven helen’ is er een werkboek. Wil je er mee aan de slag, koop dan meteen het werkboek bij het leesboek bij. In beide boeken staan verschillende oefeningen die resultaat brengen.

Intussen heb ik dit boek al zeker vijf keer gelezen om de hoofdstukken steeds opnieuw weer toe te passen. Want verandering, dat vindt uiteraard nooit helemaal in één keer plaats. En na ‘Je kunt je leven helen’ zijn er nog boeken die ik heb gelezen en staan er nog heel wat boeken op mijn verlanglijstje.

Positief denken

Het geheim om je leven in de goede richting te veranderen, is door te beginnen met positief te denken. Neem al je beperkende gedachten weg en je zal merken dat je meer zal en kan bereiken. Natuurlijk ligt dit niet enkel aan het positieve denken. Wat dit wel met je doet, is dat je sneller de juiste acties zal ondernemen om dingen te bereiken. In plaats van te denken ‘Ik moet dit of dat niet doen want ik kan dat toch niet’, zal je veel sneller denken ‘Als ik nu vandaag eens dit doe en morgen dat en zo iedere dag een beetje meer groei en leer om mijn droom te bereiken’.

Daarom begin ik iedere dag zo positief mogelijk. Zo doe ik iedere ochtend eerst een yoga routine. Het helpt me om fris wakker te worden. Daarnaast geeft het me ook heel wat rust in mijn hoofd. Rust waardoor ik de hele dag een goed overzicht behoud over al mijn taken en dus veel meer gedaan krijg. Heb ik weinig tijd, dan doe ik minimaal vier zonnegroeten. Dit laat heel wat energie door mijn lijf stromen. Heb ik meer tijd, dan zet ik mijn timer op 15 minuten en doe ik en iets uitgebreidere yoga routine, waar ik naast een aantal zonnegroeten ook zeker een krijgerhouding aan toevoeg.

Machtige gedachten van Louise Hay. Iedere dag een krachtige, motiveren zin om je dag positief en sterk te starten.

Voordat ik naar beneden ga om te ontbijten, neem ik nog een kijkje in het boekje dat vlak aan de trap ligt. Een boekje van Louise Hay dat boordevol positieve gedachten staat. Ik sla het open, lees de positieve en motiverende zin van die ochtend en zeg deze zin minimaal tien keer in gedachten terwijl ik naar de keuken wandel. Op die manier start ik de dag alvast met een positief iets in mijn hoofd. Dit zet me aan om ook doorheen de dag dit positieve vol te houden. Heb ik toch ergens een moment dat ik iets moet doen waar ik geen zin in heb? Dan zijn het steeds weer deze gedachten die me er door heen trekken. Ik doe al mijn taken, ook degene die minder bij mijn persoon liggen maar die toch nodig zijn om te groeien als persoon of als onderneming.

Nu ben ik benieuwd!! Wat doen jullie om op een krachtige, positieve manier in het leven te staan? Laat maar even weten in de reacties.

Warme, positieve groet,

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s