Uitkijken naar het nieuwe schooljaar

Wow, kijk eens even op je kalender. Inderdaad! Nog goed anderhalve week en het nieuwe schooljaar is alweer daar. Sommige kinderen kijken hiernaar uit, anderen dan weer helemaal niet. Hoe zit dat bij jullie?

Hier kijken ze er alle drie enorm naar uit om weer naar school te kunnen. Hun vriendjes en vriendinnetjes weer terugzien, samen spelen op de speelplaats (of gezellig staan kletsen in het geval van mijn oudste) en toch ook wel een heel klein beetje blij dat ze weer nieuwe dingen mogen leren. Hoewel dat laatste bij de ene wat sterker is dan bij de andere, ook hier.

Een jaartje omhoog

Hier kregen ze in juni alle drie het geweldig fijne nieuws dat ze een jaartje omhoog mochten. Mijn oudste mini-Einstein start haar schooljaar in het eerste middelbaar. En dat dan nog eens in de studierichting van haar keuze. Haar kleine brein kan ze eindelijk weer aan de slag zetten en ze zal het nodig hebben. Ze koos voor Latijn want ze heeft nog steeds het vooruitzicht om dokter te worden… Kanker wegsnijden bij kindjes… Mja, het is maar niet hoe hoog je de lat jezelf legt, nietwaar? Haar studieboeken heeft ze halfweg juli al ontvangen en ook al doorgebladerd. Ik moest haar zelfs tegenhouden om er al meteen in te gaan schrijven. De kleine studiebol. Dat ze dat maar goed vasthoud want ze zal het nodig hebben, wil ze die droom waarmaken om dokter te worden.

Wat onderzoekt ze haar nieuwe handboek Natuurwetenschappen toch meteen!

Onze kleine heksemie gaat naar het vierde leerjaar en oh, wat ben ik daar bang voor! Het voorbije jaar verliep moeizaam en dat lag voor een heel deel aan de leerkracht van dienst. Onze heksemie heeft immers wat extra tijd nodig om leerstof te verwerken. Ze werd getest door een Orthopedagoge en kreeg het advies om extra begeleiding te nemen. Bovendien zou ze beter haar toetsen maken zonder tijdsdruk. Alleen, niet iedere leerkracht neemt alle advies altijd van harte. Bovendien bleek de corona-periode en het thuis studeren niet altijd de beste oplossing voor haar. Op hoop van zegen dat de juf van het vierde leerjaar haar wel de structuur en begeleiding biedt die ze echt wel nodig heeft.

Van begeleiding gesproken

En dan is er nog die mini-man… Of hij staat te springen om weer naar school te gaan? Natuurlijk! Want hij kan al zijn vriendjes weer terug zien, en zijn liefje (oh help!!) en hij kan weer voetballen (want dat kan hij uiteraard niet op de voetbaltraining en tijdens de matchen) en knutselen in de klas en … Alles behalve nieuwe dingen leren. Daar heeft hij dus he-le-maal géén zin in! Echt niet!! Hij mag starten in het tweede leerjaar. Ondanks een jaar vol verwittigingen, extra oefeningen en opdrachten en gesprekjes met zijn leerkrachten van het eerste leerjaar, mag hij toch doorgaan. Zijn juf van het tweede leerjaar kennen we al en wat ben ik blij met haar. Juf S. is echt wel zo’n zorgzame juf die haar mini-leerlingen goed begeleidt en helpt waar ze het nodig hebben. En lief! Heb ik al gezegd hoe lief ze is? Echt super lief. Wat zit hij toch goed bij die lieve juf.

Vanaf september staat het CLB al meteen klaar om hem op te volgen in de klas. Eén van de steeds terugkomende opmerkingen vorig schooljaar was immers zijn concentratie. En waar men begin schooljaar nog dacht aan een ‘verlengde kleutertijd’ denkt men intussen meer en meer richting ‘concentratiestoornis’. En aangezien mama (ik dus) zelf ADD heeft, zal de nodige opvolging en begeleiding meteen ingezet worden om richting testing te gaan.

De boekentassen werden begin juli door mama klaargemaakt en staan intussen bij papa helemaal klaar, want op 1 september vertrekken ze van daaruit…

Ze zijn er klaar voor

De komende week is het hier nog even volop genieten van de vakantie. En dat kunnen we zonder ook maar één moment aan school te hoeven denken. Hun boekentassen? Die stonden 15 juli al helemaal klaar. Nieuwe pennen gekocht, kapotte potloden en latjes vervangen en ook nieuwe kaften voorzien. Nieuwe brooddozen, drinkbussen en koekendoosjes werden ook al lang gehaald. Voor de oudste werden de schoolboeken al op 30 juni besteld, net als haar schoolcomputer. Alles netjes besteld, betaald en al toegekomen. Niks rush in die laatste weken vakantie om nog snel snel spullen voor school te halen. Nee hoor, hier staat alles al klaar. Nieuwe turnpantoffels die weer een schooljaar mee kunnen (of dat hopen we toch) en nieuwe schoenen voorzien om het schooljaar netjes en cool te starten. Aan alles is gedacht tijdens die eerste weekjes vakantie. Alles werd al gekocht in de periode dat het nog lekker rustig was in de schoolafdelingen van de nodige winkels. Op ons gemakje gekocht. Zelfs de nieuwe, grote fiets van mini-Einstein staat al te blinken om ermee naar school te fietsen.

Onze planning voor de komende week? Nog eens een keertje ontspannen gaan zwemmen. Een wandelingetje maken en de kinderen willen dolgraag een restaurantdagje houden. Daar ga ik ook zeker nog eens een blogje over schrijven. Vooral genieten van mekaar en van de ongedwongen sfeer die er nu nog heel even is.

Wat zijn jullie plannen tijdens die laatste week schoolvakantie?

Warme zomergroet,

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s