Italiaanse aardappelsalade

Super lekker bij een barbecue, of gewoon als healthy vegetarisch gerecht. De kinderen hier zijn er verzot op. Lekkere kaas, tuinsnoepjes, patatjes en van die goede groene saus. Ikzelf haalde dit recept van een fitness recepten website, het is dus gezond en lekker. Het bevat, als je het recept volgt, 632 kilocalorietjes per portie. Ikzelf eet geen volledige portie op, dat is te veel voor me. Mijn oudste dochter van 12 en mijn echtgenoot eten het wel volledig op.

Ingrediënten

Ik geef de ingrediënten hier mee voor 2 personen. Zo kan je zelf snel en gemakkelijk omrekenen naar het aantal personen in jouw gezin.

 • 4 el verse pesto
 • 2 el olijfolie
 • 2 bollen mozzarella (light kan uiteraard ook!)
 • 12 radijsjes – dat zijn de tuinsnoepjes 😉
 • 200 g komkommer
 • 350 g sperziebonen uit glazen pot
 • 16 zongedroogde tomaten
 • 400 g vastkokende aardappelen – ik neem de nicola’s
 • 2 tl rozemarijn
 • 2 tl zeezout
 • 70 g rucola

Bereiding

Was de aardappelen met de schil. Snijd ze in grove stukken en stoom (in de magnetron doe je dit gedurende 6 tot 8 minuten op een gemiddelde van 650 watt. Of je zet ze in de stoomkoker, als je deze hebt, voor een 40-tal minuten).

Laat intussen de sperziebonen en de mozzarella uitlekken, zodat het vocht helemaal weg is zodra de aardappelen klaar zijn. Snijd de tuinsnoepjes (radijsjes) in partjes (4 kwartjes) en de komkommer in blokjes.

Eens de aardappelen klaar zijn, doe je deze in een ruime saladekom en schenk je er de olijfolie en verse pesto overheen. Voeg alle kruiden toe en meng het door mekaar.

Voeg vervolgens de radijsjes, komkommer en zongedroogde tomaten toe en zet verder onder mekaar.

Verdeel de aardappelsalade over de borden. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel gelijk over de salades. Als afwerking leg je de rucola over de gevulde borden.

Smakelijk!!!

Mijn oudste vindt het duidelijk héél lekker…

Tuinsnoepjes

Je vraagt je vast af waarom ik steeds naar tuinsnoepjes verwijs als ik het over de radijsjes heb. Wel, wij hebben een groentebank in onze tuin staan, waar we zelf wat groentjes kweken. Ons eigen, kleine moestuintje. Er staan tomaatjes in, bonen, courgette, spinazie, wortelen, prei, salade en radijsjes. En telkens wanneer het loof van die radijsjes mooi en groot begint te staan, moet ik hier heel snel zijn. Héél snel! Want die kleine, vlugge vingertjes van mijn 3 moestuindieven, die durven maar wat graag de radijsjes al oogsten en ongezien snel in hun mondje laten verdwijnen. Lekkere tuinsnoepjes, zeggen ze dan. Mijn oudste dief, nu 12, toen 4, is er zo met begonnen, en de andere twee nemen het genadeloos over…

Ach, als het dat maar is dat ze snoepen, dan is het lang zo erg niet. Het is gezond, lekker en super goed voor hun. Onbespoten, vers uit eigen tuin. Het kan zeker geen kwaad. Alleen reken je dan soms op de radijzen uit eigen tuin, en zijn ze op voor je er goed en wel erg in hebt…

Ik kijk uit naar jullie reacties!!! Wat vinden jullie van het recept? En wat vinden de kinderen ervan? Heb je er een super lekkere variant op gemaakt? Deel dat dan en laat het me weten.

Tot volgende week!

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s