To the zoo with my boo…

De lock down heeft er stevig op in gehakt, als het op sociale contacten aankomt. Mijn beste vriendin woont maar liefst 50 km hier vandaan. Zij in Turnhout, de binkenstad, en ik een het kleine dorpje Beerzel. We spreken mekaar wekelijks, zo ook tijdens de lock down. En normaal proberen we toch één keer per maand af te spreken. Dat lukt niet altijd. We doen ons best.

Eind juni gingen we (EINDELIJK) nog eens samen naar de Zoo van Antwerpen. Het was maar even geleden van februari dat ik haar nog gezien had. Véél te lang. Ook al houd je contact met mekaar via telefoon, zoom en sociale media, dat echte contact is toch nog net iets anders.

Een dagje naar de dierentuin met onze twee gezinnetjes. Wat hebben we daar heerlijk van genoten. Het deed me deugd om haar nog eens te zien, het was geweldig om haar dochtertje weer terug te zien en zowaar, ik heb er bijna van genoten om ook haar partner weer te zien. Grapje hé. Haar ventje en ik, we grappen en grollen altijd. Het is een top-papa, haar partner.

Haar dochter werd twee tijdens de corona lock down. Dat begint ook aardig op te schieten. En wat een karakter begint die kleine meid te ontwikkelen! Ja hoor, ze weet echt wel wat ze wil. En dat heeft ze van geen vreemden. Ik vind het wel goed zo. Met de juiste opvoeding, liefdevolle begeleiding (die ze zeker krijgt) en met heel wat jaren geduld, zal dat karakter zich weten ontplooien tot een jongedame die weet wat ze wil in haar leven en daar volledig voor zal gaan.

Niet alleen is ze mijn beste vriendin! Ze is ook de meter van mijn oudste dochter. Een taak die ze met liefde en plezier overnam… Een meter die tijd maakt voor haar metekind. Héérlijk!

Mijn bestie. Ik leerde haar een dikke 5 jaar geleden kennen bij een gemeenschappelijke kennis. Het klikte van meet af aan en sindsdien spreken we ontzettend vaak met mekaar af. Zij haalde me echt wel mee door mijn scheiding heen en heeft me ook het voorbij anderhalf jaar enorm gesteund en getroost. En het was nodig met momenten. We staan echt klaar voor mekaar, ook zijn we het niet altijd met mekaar eens. En dat is wat echte vriendschap is.

Het was een geweldige dag in de dierentuin. Omwille van de corona maatregelen, moet je dezer dagen een vaste route volgen. Beginnen doe je hierdoor bij de apen. Lekker gelachen met die malle beesten. Het weer was fantastisch en dat draagt natuurlijk enorm bij aan een toffe zoo-beleving. Voordat we het wisten was het al ruim 12.00 uur gepasseerd en knorden onze buikjes van grote honger.

Tussenstop in het restaurant aan de Savanne, met een prachtig uitzicht op de buffels. Zo is het echt wel heerlijk eten. De kinderen vonden het geweldig om hun snack te kunnen eten terwijl de buffels onder ons over hun savanne wandelden. Na onze lunch werd het hoog tijd om de gorilla’s een bezoekje te brengen.

Lekker lunchen met zich op de savanne. Wal wil je nu nog meer op een luie zondagmiddag bij 30°C?

Amper een aantal dagen voor ons bezoek kwam het nieuws binnen dat er een baby-gorilla was geboren. We hadden met z’n allen gehoopt dat we het kleintje zouden zien, hoewel ik bang was dat het nog ergens in afzondering zou verblijven. Niets was minder waar en we hebben het kleintje van dichtbij mogen beschouwen. Heerlijk. Een lieve, kleine speelvogel die door zijn moeder enorm bescherm wordt tegen de andere gorilla’s van de groep.

Het was een geweldige dag, eentje die enorm doet uitkijken naar herhaling. Vooral het weerzien met mijn bestie voelde fantastisch. Weer echt face to face met mekaar kunnen babbelen, onnozel doen en lachen met mekaar. Ik tel de weken alweer af, want begin augustus zien we mekaar weer. Naar mijn mening in mindere omstandigheden, maar daar zal zij wel anders over denken en me weer gezellig uitlachen…

To be continued…

Lenna ..xXX..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s