Sporten doe ik thuis

Door de corona maatregelen van de voorbije maanden, werden we allemaal gedwongen om in ons kot te blijven. Voor mij niet zo een grote aanpassing, aangezien ik al van thuis uit werk. En toch merkte ik na een paar weken dat deze corona lock down zijn effect had op mijn lichaam. Waar ik normaal iedere dag met de kinderen naar school wandel, viel deze simpele wandeling weg. In het weekend niet meer naar de voetbal gaan kijken en niet langer supporteren voor mijn dochter langs het zwembad. Ja hoor, raar maar waar, ook bij mij kwamen de corona-kilootjes er vlotjes bij.

De voorbije twee jaar was ik hier en daar al een kilootje vermeerdert. Leeftijd, zegt iedereen me. Wel, dank je wel! In januari was ik al stevig onder de indruk van de weegschaal die 64 kg aangaf. Ik vond die weegschaal niet lief! Absoluut niet. Dus zou ik weer meer gaan sporten. In maart zou het nieuwe zwembad in Heist op den Berg open gaan en dan zou ik weer 3 keer peer week baantjes trekken, dat had ik me zo voorgenomen. Alleen, het zwembad ging niet open op 14 maart. Dus deze meid ging ook niet zwemmen. Joggen mag ik niet meer met mijn knie en naar de fitness betaalt mijn portefeuille momenteel niet.

Een zwangerschapsbuikje? Nee hoor, dit is mijn frietjes-chips-warme chocolademelk-en-af en toe een koekje-buikje…

Een paar weekjes in de corona lock down, maakte ik samen met de kids onze nieuwe brievenbus en plaatste daarvan een paar leuke foto’s op Facebook. Tof, dacht ik bij mezelf, de kids die zelf de planken opschuren, daar wil ik wel even met uitpakken… Was het niet dat er een reactie kwam; ‘Hey, ik zie het nu pas. Gefeliciteerd. Voor wanneer is het?’ Ik schrok met rot. Diezelfde dag ontving mijn man een berichtje ‘Is Lenna zwanger? Die ziet er echt zwanger uit op die foto’s.’

Wel, een hardere wake up call dan dat kon ik niet krijgen. Koppig als ik was, ging ik naar boven om een broek van me te passen. Een broek, maatje 38, die al eventjes tegen wrong. Maar ik kreeg ze nog steeds aan. 2 maanden ervoor toch. Dik tegen mijn zin moest ik vaststellen dat die bewuste broek niet over mijn billen heen wilde. Totdat ik de stof hoorde kraken!!! Gaddamme!

Toeval bestaat niet! Daar ben ik heilig van overtuigd. En alles komt op je pad op het moment dat je het nodig hebt.

Diezelfde avond lig ik te mokken voor tv, kwaad vooral op mezelf. Tijdens een pauze passeert er een reclame spot voor Fitchannel. Nog nooit van gehoord. Thuis sporten. Op je eigen tempo. In het Nederlands bovendien! Die moest ik onthouden. Alleen, ik onthield het dus niet. Het duurde nog eens 3 dagen voor ik die reclame weer zag passeren. Ik pauzeerde de tv, nam pen en papier en schreef de naam op en trok nog een foto van het scherm als extra back up om zeker te zijn dat ik het niet zou vergeten. Meteen zat ik aan mijn laptop, tikte ik het webadres en al snel verschenen de heerlijke beelden en filmpjes van de verschillende programma’s. Een abonnement was zo geregeld en de maandag nadien stond ik klaar op mijn matje, naast mijn laptop.

Wat ben ik intussen zo blij met mijn abo van Fitchannel! Ik bouw rustig op aan mijn eigen tempo. Ik volg het programma van Mark, heerlijk afvallen met hapklare work outs van gemiddeld 25 minuten. Hij legt de oefeningen goed uit en bovendien geeft hij verschillende mogelijkheden om de oefeningen uit te voeren, zodat je niet op je bek gaat moest het toch net iets te moeilijk zijn. Burpees zijn wat dat betreft echt wel mijn probleem!! Ik doe ze stappend, want als ik ze moet springen, dan kan je 112 bellen en haalt het ook niet uit.

Lekker planken, squaten, lunges en noem maar op. Héérlijk gewoon. Na 7 weken merk ik al een heel verschil qua uithouding en het uitvoeren van de verschillende oefeningen. Er is best wel vooruitgang zichtbaar. Vorige week kocht ik mezelf een nieuwe weegschaal, aangezien de oude het heeft begeven. Nu ben ik eens benieuwd of die een beetje vriendelijker voor me is. Toen ik er voor het eerst opstapte, gaf ze alvast 1.5 kg minder aan dan de vorige weegschaal, 7 weken geleden. Dat is alvast een goed begin.

Intussen opende deze week eindelijk ook het zwembad in Heist op den Berg. Mijn jaarabo zit al op zak en deze week ging ik al 2 keer baantjes zwemmen. Pijnlijk!!! Maar wel de moeite waard. Rustig aan weer opbouwen, zwemmen wanneer mijn oudste dochter training heeft. Dan hoef ik niet langs de kant te staan wachten. Ik haal momenteel net 250 meter. Woohoo! Wat zal ik blij zijn als ik weer mijn 2 km kan zwemmen.

En Fitchannel? Die blijf ik lekker volhouden. Iedere werkdag, voordat de dag begint, lekker een half uurtje sporten. Ik voel me meteen frisser en fitter om aan mijn werkdag te starten. Een heerlijk gevoel eigenlijk, om zo aan je dag te beginnen. Het geeft me echt die extra energie om net dat beetje extra door te gaan. Of ik het ga volhouden? Dat hoop ik toch echt wel!

Blijf het zeker hier volgen 😉

En hey, hoe blijven jullie in beweging? Breng me eens wat leuke ideetjes bij…

GreetZzzz

Lenna ..xXx..

Een gedachte over “Sporten doe ik thuis

  1. Burpees zijn voor mij ook een sprong te ver, en het geeft ook te veel lawaai op de houten vloer op zolder. Ik doe iedere twee dagen een uur oefeningen, ter vervanging van mijn fitness dagen. Hopelijk hou ik het vol. Het lukt nu al vanaf het begin van de “lockdown” in maart. Ik doe oefeningen die ik vond door te “googelen” op “lichaamsoefeningen”. Eigenlijk heb je helemaal geen spullen nodig, alleen het matje. O, en ik gebruik ook af en toe zo’n weerstandsband. Hou vol!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s