De voordelen van werken als zelfstandige

Waarom zou je toch starten als zelfstandige? Er zijn zoveel risico’s aan verbonden. Je hebt geen sociaal vangnet meer wanneer je ziek wordt of wanneer je onvoldoende inkomen verdiend. Daarnaast wordt overal luid en duidelijk vertelt dat je de eerste 5 jaar toch niets verdiend! Wel, omdat er ook zoveel voordelen aan verbonden zijn!

Werken van thuis uit

Dat is mijn belangrijkste motivator. Ik werk in een markt waar ik heel gemakkelijk van thuis uit kan werken. Als digital marketeer verricht ik zowat alles wat ik doe op mijn meest kostbare bezit binnen mijn onderneming: mijn laptop. Ja, ik heb afspraken met klanten, moet al eens zelf foto’s gaan maken of zaken bespreken, maar hoofdzakelijk werk ik aan mijn geïmproviseerde bureau.

LennaBlog14032020 3

Dit geeft mij ontzettend veel vrijheid. Zo kan ik, wanneer mijn kinderen bij me zijn, hen iedere ochtend naar school brengen en iedere namiddag ook weer van school ophalen. Voor zo lang dit nog nodig is, natuurlijk. Ook ben ik thuis om hen op een deftig uur eten voor te schotelen en naar hun sporten te brengen. Toen ik nog in de privé werkte, was dit lang niet zo. Vaak kwam ik zelfs thuis wanneer zij thuiskwamen van hun sportactiviteiten. En dan konden we pas met z’n allen eten. Wat veel te laat is.

Werk verdelen

Ja, zelf mijn werkdag indelen, en dat zelfs over langere perioden. Zo werk ik minder uren per dag in de weken dat de kinderen bij ons verblijven. Dit werk ik allemaal bij in de andere weken. Deze ‘vrije’ weken, start mijn werkdag ’s ochtends om 7.00 uur. Dan is mijn man net vertrokken naar zijn werk en schuif ik plichtsbewust achter mijn laptop. Die sluit ik maar eerst weer af lang na het avondeten. Lunchen? Dat doe ik lekker ongezond aan mijn laptop, zo kan ik tenminste doorwerken.

LennaBlog14032020 2

Door altijd zorgvuldig vooruit te plannen, kan ik mijn workload gemakkelijk verdelen over de druk bezette weken en de rustige weken. Zo maak ik de online berichten en advertenties voor klanten vaak al een maand vooraf. Ook binnen mijn onderneming als wedding planner zorg ik steeds dat alles tijdig klaar staat en is uitgewerkt. Komt er dan toch last minute iets bij, dan heb ik hiervoor de ruimte en de tijd om dit erbij te nemen. Minder stress dus.

Geen files

Misschien nog wel de belangrijkste! Ik HAAT namelijk files. Lekker gezellig je tijd staan verdoen tussen honderden andere auto’s die heerlijk de wereld wat verder staan vergassen. Nee, dank je. Dan weet ik mijn tijd wel veel beter te spenderen. Doordat ik nu zelf mijn agenda inplan, kan ik afspraken bij klanten zodanig aanmaken dat ik mezelf niet door het spitsverkeer heen moet wringen. Heerlijk is dat.

Combinatie met het huishouden

Ook die vind ik best belangrijk. Sinds ik thuis werk, loopt mijn huishouden iets beter dan vroeger. Dit komt doordat ik actief werken aan mijn ondernemingen afwissel met nuttig bezig zijn in huis. Dit doe ik met het pomodore principe. Nog nooit van gehoord? 25 minuten werken, 5 minuten pauze. Na de vierde keer 25 minuten werken, neem je een pauze van 30 minuten. En zo weer een rondje van vier. Het is niet alleen bewezen effectief bij het werken, ook bij het studeren werpt het zijn vruchten af 😉 Dus, ik werk 25 minuten aan mijn ondernemingen, en tijdens die 5 minuten pauze laad ik de vaat in, hang ik wat was op, ruim ik wat op. Altijd wel wat te doen hier in huis. Bij de 30 minuten pauze ga ik even snel wat strijken, met de stofzuiger door het huis, of ga ik wat afstoffen. En zo combineer ik twee in één.

LennaBlog14032020 1

Dit zijn voor mij een aantal belangrijke voordelen waarom ik ervoor koos om te starten als zelfstandige. Er zijn er nog, die ga ik in een ander blogbericht wel eens apart toelichten. En jij? Waarom werk jij als zelfstandige of voor een onderneming? Laat het me weten in een berichtje of een reactie.

Groetjes,

Lenna .. xXx ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s