Date night

Hoe is het bij jou? Getrouwd, samenwonend? Kinderen? Ik zie zoveel koppels in mijn omgeving die zo opgaan in deze situatie en hierdoor zich als koppel verliezen. Zo was het ook een klein beetje in mijn eerste huwelijk, met de papa van mijn kids. Toen heb ik het geprobeerd in te voeren, maar het lukte niet. Die redenen ga ik hier niet uiteen zetten. Waar ik het vandaag wel over wil hebben, is hoe mijn man en ik iedere maand een ‘date night’ houden.

Iedere maand

Inderdaad ja, minstens 1 keer per maand hebben we een echte date night. We gaan gezellig uit eten, of ik maak een lekker romantisch dinertje thuis klaar en kleed de tafel dan gezellig mooi aan. Omdat ik met Leen ’n Party Planner heel toffe Table deco boxen verhuur, heb ik altijd alles in huis om dit te kunnen doen. We gaan al eens gezellig naar de cinema en genieten een keertje van een heerlijk ontspannende sauna. 1 keer per maand maken we een ganse avond ongestoorde tijd voor mekaar vrij.

Dinner
In de zomer van 2018 gingen we voor onze cinema date gezellig eten in Theatro Mechelen. Deze ligt in de gebouwen van Utopolis Mechelen en de menu is echt wel een aanrader. 

Routine

We proberen er een beetje regelmaat in te houden. Dat wil zeggen dat we geen 3 maanden na mekaar uit eten gaan om dan eens een keertje de sauna aan te doen. Neen.

De ene maand gaan we gezellig uit eten. De maand erop kiezen we een gezellig filmpje uit en brengen we dus een bezoekje aan de cinema. De daarop volgende maand is het de beurt aan de sauna. En ook daar proberen we steeds een andere sauna te doen. Want altijd hetzelfde, daar komt ook alleen maar sleur van.

Meer dan alleen date night

Uiteraard is dat niet het enige moment in de maand dat we tijd maken voor mekaar. Er is nog zoveel meer. Iedere zondag avond gezellig samen in bad. Als de kinderen er niet zijn, dan eten we altijd samen en op zaterdag avond gaat de televisie al eens aan om samen, gezellig dicht tegen mekaar aan geschoven, een filmpje mee te pikken op Play More of Netflix.

De voorbije maanden waren financieel voor ons loodzwaar. Hierdoor hebben we onze date night vaak wat creatiever moeten invullen. Niet uit eten gaan, maar gezellig thuis dineren. De cinema konden we doen dankzij cadeaubonnen, en ook van de sauna hadden we nog een heel mooi bedrag op bon staan, een huwelijkscadeau van mijn schoonmoeder. Daar was ik wel blij om.

Sauna
Sneak peak van ons sauna momentje in januari 2019. Toen bezochten we L’eau Pure in Antwerpen. Ook een absolute aanrader. Zeer mooie inrichting, vriendelijke bediening, goede wijn 😉 

Moet je ook doen

Ik kan het alleen maar aanraden. Maak tijd voor mekaar vrij. Zorg dat je mekaar als koppel niet verliest. En dat doe je door samen dingen te doen. Samen, zonder jullie kinderen. Dat de kinderen nu van jullie twee zijn, of je ieder kinderen hebt uit een vorige relatie. Je moet echt dingen met mekaar doen zonder de kinderen. Als je dat niet doet, ga je meer en meer uit mekaar groeien. En dan komt er een dag dat de kinderen het huis uit zijn en dat je mekaar niet meer kent.

Wist je dat de meeste scheidingen zich voordoen op de leeftijden tussen 40 en 50 jaar? Dat zijn de gemiddelde leeftijden wanneer de kinderen groter en dus ook zelfstandiger worden. De leeftijden waarop je de kinderen niet langer moet helpen met aankleden, naar school brengen, helpen met huiswerk, afvragen van toetsen en hen continue moet rondrijden naar en van hun sporten en hobby’s. Want dat doen ze steeds vaker en steeds meer zelf. En dan blijven jullie eraan over. Als je mekaar dan niet meer kent. Wat doe je dan?

Hoe maken jullie tijd voor mekaar? Ik kan altijd wel wat inspiratie gebruiken.

Veel plezier, liefde en tijd met mekaar.

Lenna .. xXx ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s