Zelfstandige, of toch terug privé??

In augustus 2019 zette ik de grote stap naar zelfstandigheid. In bijberoep. Dus… een kleine, grote stap. En toch. De eerste maanden werkte is aan de basis van die zelfstandigheid en zocht ik klanten. Die eerste klanten die een klein inkomen zouden binnenbrengen.

6 maanden later

Intussen zijn we 6 maanden verder. Tijd om even te evalueren waar ik nu sta. Ik heb gelukkig nog een opvangnet. Tijdelijk. En slechts een klein opvangnet dat net weer wat kleiner werd. Ik volg namelijk het ‘springplank traject’. Dit wil zeggen dat ik gedurende 12 maanden mijn uitkering behoud en een klein bedrag in bijberoep mag bijverdienen. Die uitkering? Die zakte net weer een paar honderd euro. En dat met 3 kinderen, vaste uitgaven die betaald moeten worden en investeringen te doen in de groei van die zelfstandigheid…

Leen n Party Planner v2

Financieel bikkelen

Het is hier inderdaad financieel bikkelen, soms heel moeilijk om rond te komen. En dan ga je twijfelen. Zou ik toch niet weer in de privé gaan werken? Dat geeft me weer een mooi, vast inkomen, iedere maand op mijn rekening. Ruim meer dan het dubbele van wat er nu binnen komt. Het geeft me beslist meer zekerheid.

Maar…

Wat dan met mijn droom? Wat dan met het werken aan mijn eigen toekomst? Als ik terug in de privé zou werken, dan maak ik andermans droom waar. Dan timmer ik iedere dag aan de weg van een andere ondernemer die wel de ballen aan zijn lijf had om door te zetten op dat financieel moeilijk momentje. Dus bijt ik door. Met mijn eigen droom voor ogen doe ik iedere dag ook weer dingen die ik minder graag doe. Dingen die wel bijdragen aan het uitbouwen van mijn eigen onderneming.

Sybias Logo

Niet voor mij

Werken in de privé, het is niet voor mij weggelegd. De vaste uren waar vaak weinig tot geen stretchruimte is. Ik heb geen opvangnet voor mijn kinderen. Ik heb geen taxi die mijn oudste dochter naar haar zwemtrainingen brengt, dus moet ik wel aan de schoolpoort staan om haar te rijden. En heel eerlijk? Met de ervaringen uit mijn carrière, timmer ik liever aan mijn eigen weg. Stapje voor stapje omhoog. Hopend op voldoende klanten voor het einde van juli dit jaar. Want dan, dan moet ik springen. Dan is het springen, of stoppen. En ik wil springen.

Welke keuze zou jij maken? Werken aan je eigen onderneming? Of de zekerheid en zogenaamde veiligheid van werken voor een solide baas? Ik ben ernaar benieuwd, dus reageer gerust op dit bericht.

Ondernemende groetjes,

Lenna .. xXx ..

P.S. De logo’s in dit bericht? Dat zijn mijn twee bedrijfjes. Volg ze gerust op Facebook, Leen ’n Party Planner vind je ook op Instagram 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s