Huiswerktip: Don’t stress ‘em out!

Begin November 2019 was ik aanwezig op een wel heel interessante informatie avond bij N-op. Nieke, de orthopedagoge en zaakvoerdster van deze toffe onderneming, begeleidde ons doorheen een avond vol huiswerktips. En wat zaten daar best wel wat toffe tips tussen! Eén van die tips deel ik heel graag met jullie, omdat het een euveltje is waar we hier vroeger ook wel eens tegenaan liepen.

Krokodillentranen

Mijn mini prinses van 8, die kan er wat van! Als ze zin heeft om haar huiswerk te maken, dan is er geen wolkje aan de lucht te bespeuren. Alles gaat vlotjes. Ze maakt dan weinig fouten en de fouten die ze wel maakt zal ze nog met enig plezier opnieuw doen.

En dan waren er vroeger ook die andere momenten. En die waren er echt wel op wekelijkse basis hoor. Geen zin in huiswerk. Ken jij dit ook? Dikke krokodillentranen, zuchten, hoofd neerleggen, nog meer krokodillen tranen. Iedereen begint de muren op te lopen, want ik als ouder wil dat mijn kind haar huiswerk maakt en mijn kind ziet het totaal niet zitten!

Huiswerk maken

Let it go

Jawel, Disney had het enkele jaren geleden ook al door. Just let it go. Loslaten. Als het niet gaat, dan gaat het gewoon niet. Nieke heeft het die avond best wel mooi verwoord en duidelijk gemaakt. Als het voor je kind echt niet lukt die avond om huiswerk te maken, maak het dan niet. Er kan veel meespelen. Ze kan moe zijn, een zware of moeilijke dag achter de rug hebben op school, noem maar op.

Sindsdien, als het niet lukt, dan maken wij het huiswerk de volgende dag, ’s ochtends. Lekker ontspannen. Opstaan doen we altijd om 6.50 uur, naar school vertrekken om 8.15 uur. Lekker veel tijd dus, om te ontbijten, om te kleden, boekentassen klaar te maken, en dus ook om nog wat huiswerk te maken als het de avond voordien niet lukte. En wat een vooruitgang! Wat ’s avonds voor geen millimeter schijnt te lukken, gaat de dag nadien ’s morgens van een leien dakje. Heerlijk.

Misschien ook eentje voor jullie om te onthouden?

Hebben jullie nog leuke tips, als het even niet lukt met het maken van huiswerk? Laat het zeker weten in de reacties.

Groetjes,

Lenna .. xXx ..

printscreen nop

P.S. – Meer weten over die interessante info avond bij N-op? Nieke geeft er nog. Check zeker haar website:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s