Ik voel me buitengesloten

Zoals jullie intussen allemaal weten, heb ik een nieuw samengesteld gezin. Ik kan je garanderen dat dit een hele uitdaging is. Het is een zoektocht naar wat kan en wat niet. Zoeken naar wie ik ben binnen dit gezin en wie de anderen zijn. Dit gaat absoluut niet zonder slag of stoot. Zo hebben wij de afgelopen 3 jaar al heel wat meegemaakt. Gebeurtenissen die ervoor zorgden dat ik me meer en meer buitengesloten voel.

Zonder hulp of steun zorgt een situatie als deze ervoor dat je relatie strand. Niemand overleeft alle dalen die ik heb doorwandeld zonder steun te zoeken. Advies van een persoon die kennis van zaken heeft. Dit heb ik heel recent gevonden in Cindy Schepers. Ervaringsdeskundige en relatietherapeute. Op haar site biedt ze gratis een video reeks aan, en ik kan je vertellen dat deze reeds me helpt.

Zo leerde ik, dat mijn gevoel dat ik me buitengesloten voel, een heel normaal gevoel is. Het is een reactie die voorkomt bij de meeste plusouders, die nieuw zijn binnen een uiteen getrokken gezin. Ik zit met mijn gevoelens in een hele vieze, vicieuze cirkel en het is aan mij om hieraan te werken.

Ik voel me buitengesloten

Volgens de video van Cindy Schepers, is dit een zeer normale cirkel. Daarnaast is het ook een heel logische reactie van mijn partner dat hij bang is om zijn kinderen te verliezen, waardoor hij dingen zal doen om hen te plezieren. Waardoor hij bepaalde afspraken en regels liever niet nakomt, omdat hij bang is dat hij hierdoor zijn kinderen net van hem wegjaagt. Dat is zijn angst en daar moet hij aan werken. En dat komt ook.

Dit gevoel van buitengesloten zijn, mijn boos zijn, zijn allemaal het gevolg van een behoefte die ik heb. Behoeften die iedereen heeft. Wanneer ik haar overzicht bekijk, de lijst met allemaal basisbehoeften, dan weet ik waar voor mij het schoentje wringt.

20190215_181456.jpg

Ik heb behoefte aan rust. Thuis komen. Ik ben op zoek naar een stabiliteit die ik momenteel niet vind, en dit maakt me boos. Ook heb ik een behoefte aan gerespecteerd worden en aan erkenning, hetgeen me blijkbaar ook ontbreekt.

Als opdracht, moet ik als plusouder ook kijken naar de angsten en reacties van de kinderen. Van zijn kinderen. Daar doorheen kijken en nagaan welke behoeften er aan de basis liggen van hun gedrag. Wanneer ik dit probeer, dan vermoed ik dat zij verbinding en hechting zoeken met hun vader. Dat ze zoeken naar een veilige en stabiele plaats binnen hun leven. Dat ze zichzelf willen zijn, terwijl ze zich momenteel volop ontwikkelen. Als tieners zijn ze op zoek naar hun identiteit, en een uiteen getrokken gezin maakt het daar niet gemakkelijker op.

Ik ga verder aan de slag, video na video.

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s