Yoga 1.0

Ik moet weer aan mijn conditie werken. Ik moet weer aan mijn energie werken. Ik moet weer aan mijn lijf werken. Ik moet zoveel. En eigenlijk ook niet. Als ik het gewoon even anders verwoord, dan komt het op hetzelfde neer, dan krijg ik er zoveel meer zin in, en dan doe ik het ook gewoon. Ik WIL aan mijn conditie werken. Ik WIL aan mijn energie werken. Ik WIL aan mijn lijf werken. Want ja, ik wil het écht.

Om uit deze vieze, vuile depressie te kruipen, is het wel van belang dat ik aan mijn energie werk. En dat doe ik, zo zegt mijn psycholoog, door dingen te doen waar ik energie van krijg. Dingen die ik graag doe. Hobby’s, sporten waar mijn hart ligt, die dingen. En dan kom ik meteen uit bij yoga. Het is een rustige sport, en toch ook best intensief voor je lichaam. Ooit, jaren geleden, deed ik dit vrij intensief. Toen reed ik twee keer per week naar de yogales en had ik een abonnement op yoga-tv, dus oefende ik thuis ook iedere avond.

20190205_111840

Sinds de scheiding, is dat allemaal weggevallen. Ik had zoveel te regelen, dingen in orde te brengen. Mijn leven veranderde op zoveel vlakken. En nee, dat is geen excuus, want ik had er ook tijd voor kunnen vrijmaken, maar deed dit niet. En dus is het nu tijd geworden om die draad weer op te pikken en er weer vol voor te gaan.

Opnieuw starten betekent dan ook rustig starten. Ok, sinds september ga ik al met een vriendin iedere maandag avond naar de yogales. Mindfulness yoga. Heerlijk gewoon. Rustige houdingen, focus op de ademhaling, no pressure, zoals yoga hoort te zijn. Ik merk dat het me deugd doet en dat ik het weer helemaal moet doorzetten, ook thuis.

Op YouTube vind ik filmpjes zat met beginners sessies. 10 minuutjes. Kwartiertje. Dat zou het wel moeten doen, zo iedere dag heel even wat oefenen. In een dagboekje houd ik mijn vooruitgang bij. Dat deed ik vroeger ook. Dat geeft me wel stimulans om door te gaan. Want jawel hoor, als ik kijk naar de houdingen die ik vroeger moeiteloos deed en waar ik nu amper halfweg kom, dan weet ik dat ik verbeteren zal. Als ik dit dan wekelijks even noteer, dan merk ik die vooruitgang.

20190205_111945

Ik ga er helemaal voor gaan, en houd jullie hier op de hoogte van mijn vooruitgang.

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s