Wat wil ik bereiken?

Wat een vraag! Wat ik in mijn leven wil bereiken? Het is een kritische vraag, die je wel even doet stilstaan bij alles in en rondom je leven. Want inderdaad, wat is het nu juist dat we willen bereiken?

Als we later, oud en verlept, in onze schommelstoel onder een gebreide deken achter het raam van het rusthuis naar buiten zitten te staren, willen we toch allemaal het gevoel hebben dat we er alles hebben uitgehaald, niet? ‘Had ik maar dit.’ Of ‘Had ik maar daar.’ We zullen het allemaal wel even denken over sommige dingen die we ons voorbije leven hebben meegemaakt, alleen blijft de vraag, hoe vaak zullen we dat denken?

Ik heb er geen zin in om daar als een starre, oude knar iedereen de stuipen op het lijf te jagen omdat ik zelf te verzuurd ben in mijn eigen leven. Ik heb er geen zin in om mijn laatste dagen door te brengen in spijt en verdriet om alles wat ik niet gedaan en nooit geprobeerd heb. Jij wel dan?

Toch ken ik zoveel mensen om me heen, die niet eens weten wat ze willen bereiken. Vrienden en familie die er geen idee van hebben wat hun gelukkig zou maken. En weet ik het eigenlijk zelf wel?

Ik wil een goede moeder zijn. Een mama waar mijn kinderen later trots op zijn en een voorbeeld aan nemen. En daardoor stel ik mezelf constant in vraag. Doe ik het wel goed? Zou ik het niet beter zus of zo doen? Ik wil de mama zijn die tevens een vriendin is van haar dochters en de eeuwige liefde van haar zoon. Later gezellig met hen kunnen gaan shoppen, koffietje gaan drinken (of thee in mijn geval), weekendje weg met hun gezin, wekelijks even op visite en als ze dat wensen een handje toesteken waar ik helpen kan. Dat is wat ik wil bereiken, wanneer het mijn rol als moeder aanbelangt.

Kids Albanella

Ik wil dat mijn drie kinderen uitgroeien tot volwassenen waar ik trots op kan zijn. Nee, ze hoeven van mij echt niet alle drie dokter, advocaat of bio-ingenieur te worden. Laat maar weg. Het maakt me niet uit welke job ze later zullen uitoefenen. Wat ik voor hen wens, is dat ze iedere ochtend met volle goesting opstaan (ook al erven ze mijn ochtendhumeur!), en dat ze iedere werkdag met de breedste glimlach kunnen vertrekken, wetende dat ze weer een hele dag kunnen spenderen aan hun hobby, hun passie. Ik hoop dat ze uitgroeien tot volwassenen die iets bijdragen aan de maatschappij, hoe groot of klein het ook is. Drie mensen die liefde voelen en geven aan hun omgeving.

Ik wil een partner zijn en blijven, die zich vol passie kan geven voor onze relatie. Ik wil blijven bereiken dat iedere kleine hobbel op onze weg niet uitgroeit tot een onbeklimbare berg. Ik wil die 50 jaar huwelijk bereiken, en dat zal niet gemakkelijk worden, want dat betekent dat ik 89 en hij 92 jaar moet worden. Die leeftijd, dat is niet iedereen gegeven. Een relatie is werken, soms hard werken. Het betekent dat je mekaar steunt en helpt waar nodig, en soms zelfs daar waar de andere denkt dat het niet nodig is.

Jij en ik Albanella

Wat in mijn situatie niet meer zo vanzelfsprekend is, en geen gemakkelijke weg zal zijn, wil ik toch een carrière bereiken. Succes. In de privésector zal dit niet meer zo voor de hand liggen, en dus moet ik een andere weg inslaan. Eindelijk mijn droom waarmaken, een eigen zaak opstarten, en kijken waar die weg me naartoe leidt. Stap voor stap, hopen dat alle factoren het toelaten om op mijn eigen ritme toch een succesvolle firma uit de grond te stampen. Geen 9-to-5 meer voor mij.

En uiteindelijk wil ik natuurlijk bereiken dat mijn boeken gelezen worden. Dat ik een uitgever weet te vinden die gek genoeg is om zijn tijd en marketing in mij en mijn romans te investeren. Ik wil mensen beroeren met mijn woorden en verhalen. En als het even kan, dan wil ik dat nog het liefst van alles over heel de wereld. Ik wil blijven schrijven. Weer opnemen wat ik gestopt ben. Mijn eerste boek naar redactie en dan naar mijn ideale uitgever. Mijn tweede boek weer opnemen en uitschrijven. En dan dat derde verhaal, dat achteraan mijn hoofd al ligt te broeden, vol ideeën.

Dat is wat ik bereiken wil.

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s