Full House

Zoals jullie weten, zijn wij een nieuw-samengesteld gezin. Zowel zijn kinderen als de mijne wonen 50% bij ons. Voor ons gevoel is dat lang niet voldoende, voor de kinderen is het de beste oplossing. Telkens evenveel tijd bij hun mama en hun papa. Het beste maken van de situatie dat we als ouders niet meer samen zijn. Zijn kids komen telkens op maandag na school tot bij ons, en dan volgen mijn kids de woensdag na school. Komt er dus op neer dat het hier vaak alles of niets is. Full house van woensdagmiddag tot en met maandagochtend.

Gisteren was het de woensdag dat mijn schatjes weer naar huis kwamen. En week bevat misschien maar 7 dagen, maar de weken dat ze er niet zijn, gaan toch opvallend trager vooruit dan de weken dat ik hen dicht bij me heb en in mijn armen kan sluiten. Deze week kwamen ze een beetje vroeger, want het was pedagogische studiedag. Hun papa moest werken en bracht hen om 9.00 uur al. Heerlijk.

Het contrast tussen alles of niets, is wel enorm. Als de kinderen er niet zijn, dan is ons huis zo leeg. Stil. De muren komen werkelijk op me af en ik loop verloren in de grootte van dit alles. Die dagen dat onze woning gevuld is met hun lachen en kreetjes, met hun gesprekken en spelen, dan wordt ik soms gek van de drukte en moet ik vaak mijn ogen toeknijpen van alle ontplofte rommel die overal verspreid ligt.

Inkomhal met en zonder kids

Uiteindelijk, als ik de totaalsom opmaak, dan houd ik toch net iets meer van al die rommel en drukte, dan van de leegte en stilte die er heerst als er niemand is. Want die drukte staat gelijk met alle knuffels en kusjes in de ochtend en bij het slapengaan. Die rommel staat gelijk met alle kleine momenten dat ik hen kan zien spelen en dansen of dat ik hen kan helpen met schoolwerk. Het lawaai staat gelijk met leuke babbels over knappe jongens of leuke belevenissen op de sportclub.

Salontafel met en zonder kdis

Hoe ordelijk en opgeruimd ik ook mag zijn, geef me dan toch maar de rommel en hectiek van de kinderen die thuis zijn. Want ik hou van hen, van hen allemaal.

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s