A walk in the park

Heb ik jullie al eens verteld waar ik woon? Dat is in Beerzel. Deelgemeente van Putte, gelegen tussen Heist-op-den-Berg en Mechelen. Nog net in de provincie Antwerpen. De parking dus, zoals sommige familie en vrienden in’t stad het zouden zeggen. Woon ik hier graag? Héél graag. Ik ben opgegroeid in Westerlo, en vertoefde heel vaak bij mijn grootouders in Tongerlo. Ik ben dus een kleine gemeente gewend. Iedereen kent iedereen. In vergelijking met de periode dat ik in Geel woonde, is dit voor mij een verademing. Ik houd zoveel meer van deze dorpse mentaliteit.

En wat ben ik van Beerzel gaan houden! Eén van de fantastische dingen die we hier hebben is Beerzelberg. Deze gigantische zandhoop die ze in de Ardennen vlot vergelijken met een heuveltje, is zowaar het hoogste punt van de provincie, en daar zijn ze hier trots op. Terecht! Beerzelberg is echt een leuk stukje natuur te midden ons dorp.

Met de kinderen gaan we regelmatig wandelen op Beerzelberg. Je hebt er verschillende paadjes die mekaar constant kruisen. Een tof stukje met heide waar ook een aantal smalle paden kriskras doorheen lopen. Steile stukjes, afgewisseld met vlakke stukken rondom of bovenop de ‘berg’.

Beerzelberg
Mijn kleine duivel in actie op Beerzelberg

Heel wat kinderen in het dorp komen hier vaak spelen, hetgeen duidelijk terug te vinden is in de verschillende kampen die je her en der terug vindt. En wanneer je langs het Bergstraatje gaat, passeer je de kleine speeltuin die beneden opgesteld staat. Bij het minste zonnestraaltje vind je hier ook altijd wel ouders of grootouders op het bankje, de kinderen glijdend van de schuifaf of spelend op de toestellen.

Ik vind het hier heerlijk om met hen doorheen te wandelen. In de eerste week van januari hebben we er nog genoten van de Winterse sfeer in het natuurpark. Bladeren van de bomen, dik verspreid over de grond. Dat vinden ze heerlijk om doorheen te stampen. Rennen en springen over de wandelpaden en zich verstoppen voor de anderen.

Het had die dag stevig geregend in de voormiddag, hetgeen me inspireerde om met hen een toffe wandeling te maken met hun regenlaarzen en slechte broek aan. Lekker warm in onze jas en weg waren we. En wat is er leuker dan eindelijk eens in al die plassen te mogen springen en stampen? Dit keer mag het. Dat vinden ze zo leuk.

SykaRegenwandeling04022019
Heerlijk met de voeten stampen in de plassen, vandaag mag het.

Dit doen we vaker.

Leen ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s