Blue Monday

Blue month.

Blue Year.

Een lange weg ligt voor me. Ik weet dat het een weg zal zijn met ups en downs. Een weg die zich doorheen een dal zal kronkelen om weer een bergje te beklimmen om nadien weer in een dal terecht te komen. Het enige wat ik hopen kan, is dat de weg eindigt op een mooie plaats, waar de zon schijnt en waar bloemen, liefst tulpen, schitterend langs de kant van het grasveld staan.

Buiten kraakt de winter zich een weg over het gras en tussen de takken. Ik voel de koude tot binnen doortrekken. Toch gaat het vandaag goed. De zon schijnt, net als er een klein zonnetje diep in mezelf oplicht.

winter-2019
Winter 2019

Het scherm van mijn laptop licht op, mijn agenda staart me akelig leeg aan. Witte vakjes zonder enige inhoud. Helemaal niet wat ik van mijn agenda gewoon ben. Ik zucht diep en probeer mijn focus te houden.

Je gaat beginnen met een minimale agenda. Je gaat telkens starten met alle dagen op hetzelfde uur op te staan. Je plant iedere maaltijd in, en ook wat je gaat eten. En dan plan je werk in. Een half uurtje, tot maximaal drie kwartier ga je aan iets werken. Schrijf wat, doe je huishouden. Nadien plan je rust in. Eén tot maximum twee uren rust. Die plan je in. Lees wat, kijk tv, slaap een beetje. Zo ga je nu starten je agenda in te plannen. Zoek en vindt je rust, en zo ja ook je energie weer terug vinden.

winter-2019
Winter 2019

Ik overloop de woorden van mijn psychologe tientallen keren in mijn hoofd. Hoe moeilijk kan het zijn? Weer kijk ik naar die lege agenda… Blijkbaar toch moeilijker dan ik verwacht had. Zelfs een rustige agenda inplannen lijkt me een berg te hoog. En toch, ik begin eraan. Hier en daar wat schrijven voor mijn blog, of een nieuwe roman beginnen. Een beetje social media voor mijn ventje of voor onze voetbalclub. Een beetje bijleren door eindelijk eens die boeken en cursussen open te leggen. Het huishouden in stukjes en brokjes erbij tussen gegoten. Werk. Een wandelingetje maken. Een nieuwe tv-serie volgen. Een goede film opzoeken in Netflix. Mijn 49 nog-te-lezen boeken eens één voor één verslinden. Rust.

Ik ga ervoor. Helemaal. Op mijn rustige zelve. Stap voor stap. Ik ga ervoor. Ik kom er wel.

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s