Wat ik je zeggen wil.

Moe en doelloos staar ik voor me uit. De regen klatert luid en duidelijk aanwezig tegen de ramen aan. De wereld voelt zich net als ik. Droevig. Eenzaam. Huilen om alles rondom ons heen. Dikke natte tranen die langs de ramen hun weg naar beneden zoeken, koude natte tranen die hun spoor op mijn wangen nalaten.

Ik voel het kleine kind in me. Nietig klein. Vernederd door alles wat haar gezegd wordt. ‘Je moet je mond houden. Jouw mening telt niet. We willen het niet horen. Wie ben jij? Wat beteken jij? Ga naar je kamer en zwijg. Nee, jij mag niet met ons meedoen. Je hoort er gewoon niet bij.’

Eenzaam en verdrietig verstopt dat kleine meisje zich in een donker hoekje, ver weg van alles en iedereen. Het verdriet weggemoffeld in het achterste van de herinneringen. De kritiek verstopt onder een dikke, stoere huid. Nee, niemand mag het weten. Niemand mag weten hoe verdrietig ik ben.

wat ik je zeggen wil

Moe en doelloos staar ik voor me uit. Wat heeft het me gebracht? Altijd maar sterk zijn. Altijd maar iedere tegenslag weer overwinnen. Nooit mijn tranen laten zien. Mijn zwakte verbergen door een grote, stoere mond op te zetten. Waar sta ik nu, door altijd te laten zien dat ik sterker ben, of slimmer, of luider, harder…

Wat ik je zeggen willen? Jij kleine meid. Verstop je niet. Laat je zien. Laat zien wie je bent. Laat weten wat je raakt. Wees jezelf. Verman je niet om sterker te zijn. Je bent wie je bent en je tranen maken je ook sterk. Verstop je niet langer voor anderen. Laat je tranen zien, laat ze lopen. Laat je lach ook oprecht schitteren. Kleine meid, je bent goed zoals je bent.

Ik wil niet meer. Dit niet meer. Ik zoek rust in dit alles. Gewoon een einde aan de eeuwige strijd. Het gevoel me steeds weer te moeten bewijzen. Een stop. Dit wil ik niet meer. Kan ik mezelf veranderen? Kan ik kwetsbaar zijn?

Lenna ..xXx..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s